Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

51 % av alle tilføyelser i 2018 var “Netflix Originals”

Date: 30/05/2019 | Ingen kommentarer

Netflix tilføyer hele tiden nye filmer og serier til deres massive utvalg, men siden 2013 har streamingtjenesten hatt et ekstraordinært fokus på å lage deres egne produksjoner istedenfor å kjøpe underholdning andre steder.

Det har nå gått 6 år, og i fjor nådde Netflix en markant milepæl, som viser en oversikt over fjorårets premierer.

I 2018 var 51 % av alle nye filmer og serier på streamingtjenesten med merket «Netflix Originals».

Det som kjennetegner «Netflix Originals», er at de er eksklusive titler, som kun kan sees på Netflix. Det har vært viktig for Netflix å skape sitt eget unike utvalg nå som flere inntredende streamingkonkurrenter har meldt sin deres ankomst.

De nye konkurrentene som Disney og snart Warner, samt Universal er nemlig begynt å samle deres filmer og serier «hjemme». Med andre ord fjerne de dem fra Netlix for å gi plass på deres egen streamingtjeneste.

Netflix forutså dette senarioet i 2013, og man kan bare forventet at Netflix vil satse enda mer på originale filmer og serier som konkurransen blir mer intensiv i løpet av neste år.

De mange, eksklusive titlene fra Netflix, betyr da også at utvalget vil bestå av langt færre «gjensyn» enn det som var tilfellet da Netflix kom til Norge. Filmer og serier, som ber blitt sendt på tv er nemlig eid av andre produksjonsselskaper og det er altså dem, som Netflix i stigende grad beveger seg utenom.

Streamingtjenesten uttalte seg i 2015 at utvalget skal være det samme i alle land. Så Netflix er altså på god vei til dette når det kommer til «Netflix Originals, som blir publisert over hele verden på samme tidspunkt.

Det er gode nyheter for et så lite land som Norge, hvor utvalget blir større og større for hvert år, men dårlige nyheter for USA, hvor utvalget blir skrumpet inn og begynner å ligne på det vi har i Norge.Skriv kommentar