Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Dansk originalserie fra Netflix; ‘The Rain’

Date: 26/06/2017 | Ingen kommentarer

Netflix, verdens ledende nett-TV-tjeneste, fortsetter sin investering i europeisk innhold, og begynner i dag med produksjonen av The Rain, Netflix’ første danske originalserie.

Serien er laget av Jannik Tai Mosholt (Borgen, Rita, Bedrag), Esben Toft Jacobsen (Den kjempestore bjørnen, Reisa til Fjørkongens rike) og Christian Potalivo (De nye lejere, Lang historie kort). The Rain er skrevet av Jannik Tai Mosholt som er showrunner sammen med produsent Christian Potalivo. Miso Film produserer serien med eksekutive produsenter Jonas Allen og Peter Bose.

Handlingen foregår i etterdønningene av en biologisk katastrofe, hvor sivilisasjonen, slik vi kjenner den, har gått under. Seks år etter et brutalt virus har utslettet mesteparten av Skandinavias befolkning, legger to søsken, sammen med en gruppe unge overlevende, ut på søken etter en ny og bedre verden. Alle har et håp om at søsknenes far finnes et sted der ute med svar.

Frigjort fra siviliserte samfunnsnormer og regler, står ungdommene fritt til å være akkurat den de ønsker å være. Likevel strever de med å finne ut hvem de er, hvem de skal bli, og det faktum at det selv i en postapokalyptisk verden finnes kjærlighet, sjalusi, og alle problemene de trodde de hadde etterlatt sammen med den verdenen de en gang kjente.

Hovedrollene spilles av Mikkel Boe Følsggard (En kongelig affære), Alba August (Gidseltagningen), Lucas Lynggaard Tønnesen (Tidsrejsen) og Lars Simonsen (Broen, Broderskab). I tillegg består rollebesetningen av Iben Hjejle (Dicte, High Fidelity), Lukas Løkken (En-to-tre-nu!), Angela Bundalovic (Blood Sisters), Sonny Lindberg (Når solen skinner), Jessica Dinnage (Rivalene) og Johannes Kuhnke (Force Majeure). Produksjonen vil foregå i Danmark og Sverige.

The Rain vil bli regissert av de anerkjente, danske regissørene Kenneth Kainz (Dicte, Skammerens datter) og Natasha Arthy (Forbrytelsen, Fighter).

– Skandinavia er kjent over hele verden for spennende historiefortelling og fengslende TV-produksjoner. Vi gleder oss til å jobbe med dyktige og lokale skuespillere, forfattere og regissører for å gi et stort, nytt premiss til et globalt publikum, sier Erik Barmack, VP for internasjonale Netflix Originals-serier

– Sivilisasjonen er veldig flyktig; et tynt lag spredt utover tusenvis av år med grunnleggende overlevelse. Og nå, etter et plutselig inspirasjonsutfall, tror vi mennesker at vi har alt under kontroll. Jeg vil finne ut om dette er sant. Hva er igjen av oss når sivilisasjonen forsvinner i et øyeblikk. Hvordan overlever vi? Går vi tilbake til å være dyr, eller viser vi uante tilpasningsevner og insisterer på å bringe menneskeheten inn i en umenneskelig verden? Jeg er veldig glad for å få lage denne serien i samarbeid med Netflix og Miso Film, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd med rollebesetningen. Jeg gleder meg til å plassere dem i et postapokalyptisk Skandinavia, hvor alle de rette linjene i det kontrollerte Norden har blitt ødelagt, og la ukontrollert natur ta over alt, forteller Jannik Tai Mosholt.

The Rain har premiere globalt på Netflix i 2018 og vil være tilgjengelig for Netflix’ over 100 millioner abonnenter verden rundt.
Skriv kommentar