Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

De beste Mark Wahlberg-filmene på Netflix

Date: 06/12/2021 | Ingen kommentarer

Det er høst og det er Wahlberg-tid. Derfor har vi satt sammen en egen filmfestival med stjerneskuespilleren for deg i din egen stue.

Her kommer et utvalg av de beste filmene hans på Netflix (pluss et par som absolutt burde vært der). Rigg deg til rette i din beste stol foran husets største skjerm og ha rikelig med popcorn klar! Gjør deg klar for tøffingen og kjekkasen som skal underholde deg de neste timene!

Spenser Confidential

Vi starter med den siste: Spenser Confidential fra 2020. Spenser er selvfølgelig Mark Wahlberg. Her manifesterer han seg som en rufsete eks-purk fra Bostons rufsete politikorps. Sammen med en buddy som driver med litt slåssing i MMA-ringen på si, så slår han inn dører, kicker ass og får juling, alt i rettferdighetens tjeneste. En ekte Wahlberg film med andre ord.

Sannelig dukker ikke også Alan Arkin fra Mash opp også. Filmen er løst basert på tv-serien Spenser for hire som gikk på den lille skjermen på 1980-tallet.

Contraband

I denne filmen fra 2012 er Mark Wahlberg en pensjonert smugler. Det vil si; han har egentlig lagt smuglerkofferten på hylla. Men noen ganger vil omstendighetene det slik at han må tilbake i ringen igjen. Og når den gamle sirkushesten lukter sagmugg, er det heller ikke så mye som skal til for å overtale ham.

Ferden går til Panama hvor det er en levering falske dollar som venter. Det blir en heseblesende biljakt i Panama Citys gater, ukontrollert skyting og mye slåssing før det hele kommer til en uventet konklusjon. Filmen er regissert av islandske Baltasar Kormákur.

2 Guns

Her befinner Mark seg på den gale siden av loven. Eller gjør han det? Den som ser hele filmen kan gjøre seg opp sin egen mening. Uansett må han forholde seg til Denzel Washington som er hans partner in crime hvor de intet mindre går sammen om å rane mafiaens penger.

Bare åpningsscenen i denne filmen har fått kritikere til å ramle av stolen. Filmen er for øvrig garantert fri for dypere filosofiske betraktninger. Til gjengjeld er den fylt med handling og kvikke replikker. Også her finner man Baltasar Kormákur i registolen.

Ted

Ted er en bamse. Mark Wahlberg er dens beste venn. Vi snakker ikke om en vanlig kosebamse, men en kynisk og til de grader politisk ukorrekt teddybjørn. Det er noen av de samme som har laget animasjonsserien Family Guy som står bak.

Dette umake radarparet fikk den ellers kravstore filmanmelderen Birger Vestmo i Filmpolitiet til å trille en femmer i sin omtale av filmen, og samtidig uttale at dette var det morsomste han hadde sett på lenge. Også oppfølgeren Ted 2 er å finne på Netflix, dersom du vil ha mer av det samme.

The Gambler

Denne intensive gambler-thrilleren er foreløpig ikke på Netflix for det norske publikum, men vi håper den dukker opp snart. Her finner vi Mark Wahlberg som en litteraturprofessor med en noe kostbar hobby, nemlig gambling.

Professoren får det problemet at han hele tiden må satse enda mer for å vinne tilbake det han har tapt. Selvfølgelig ender det med at han skylder penger til de gale folkene. Svetten renner om kapp med terningenes saltomortaler og snurrende ruletter.

Vi må ellers til online kasinoer for å spille rulett på norsk jord. Det å spille på nett er kanskje et utfordrende utgangspunkt for drama i en spillefilm, men vi skulle gjerne sett en regissør som tok fatt i det. Nettspillenes visuelle utforming kan med dagens teknologi utmerket benyttes i virkelig film, og resultatet hadde neppe blitt dårlig når vi har med dyktige skuespillere som Mark Wahlberg.

The Departed

For sin birolle i denne storslagne mafiafilmen fra Martin Scorsese ble Wahlberg nominert til Oscar for beste birolle. Dessverre finner vi ikke denne i det norske Netflix-biblioteket, men den hadde absolutt fortjent sin plass der.

Artig fakta om Mark Wahlberg

Har man en temakveld om Mark Wahlberg, setter det en ekstra spiss på underholdningen med litt kunnskaper om mannen og hans virke.

Visste du for eksempel at Mark som ungdom selv hadde en del problemer med loven, og at han satt i ungdomsfengsel for overfall? Ulikt en del andre som bare blir verre av slike forsøk på rehabilitering, fant han ut at han burde finne en annen retning med livet sitt.

Storebroren Donnie Wahlberg var allerede berømt som en del av bandet New Kids on The Block. Det inspirerte Mark til å lage sitt eget band; Marky Mark and the Funky Bunch.

Det var da han opptrådte på scenen i underbukse at han ble fanget opp som undertøysmodell for Calvin Klein.

Derfra gikk veien videre til film og i tillegg til filmene nevnt her, har han også hatt hovedroller i Apeplanetenog i to Transformers filmer.

I 2017 var han verdens best betalte skuespiller.

Han har heller ikke glemt sin problemfylte oppvekst. I 2001 etablerte han Mark Wahlberg Youth Foundation som tar sikte på å hjelpe ungdommer som har havnet på skråplanet.
Skriv kommentar