Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Derfor elsker vi Jumanji – de fem viktigste grunnene

Date: 21/04/2021 | Ingen kommentarer

Jumanji har utviklet seg til å bli en middels suksessrik filmfranchise, med flere oppfølgere til den originale Jumanji fra 1995. Det er altså den første filmen vi skal se nærmere på nå, noen vil også mene at det er originalen som har mest sjel. Den nyeste oppfølgeren, Jumanji: The Next Level, har fått helt greie omtaler – men det er vanskelig å måle seg med Robin Williams & co.

1. Robin Williams

Regissøren Joe Johnston var i tvil når det gjaldt castingen av Robin Williams, med tanke på Williams mesterlige evne til å improvisere. Johnston var helt enkelt usikker på om Williams skulle klare å holde seg til manus. Det gikk fint, og Williams er selvfølgelig en genial skuespiller og underholder. Dessuten skal han ha skapt mye god stemning på settet, det bidro helt garantert også til både de andre skuespillernes prestasjoner og filmens samlede suksess.

2. En enkelt historie med uendelige muligheter

Fantasy-historier har en frihet som mange andre sjangere bare kan drømme om, og historien i Jumanji er på samme gang utrolig og spinnvill – men likevel oversiktlig. Det er avslappende å lene seg tilbake og bare akseptere at alle det skjer de mest utrolige ting. I Jumanji trenger du ikke å følge med for å finne en rød tråd, forklaring eller dypere sannhet. Mange kritikerroste filmer fra regissører som for eksempel Christopher Nolan stiller høye krav til seeren, det gjør ikke Jumanji.

3. Spilltema – både i og utenfor filmen

Vi må vel kunne si at selve brettspillet faktisk er en av hovedpersonene i Jumanji. Brettet som ble brukt i filmen er også solgt for et femsifret dollarbeløp i etterkant. Det vanlige brettspillet er til salgs for mye mer overkommelig summer. Dessuten finnes det flere versjoner av spillet, inkludert en kreativ spilleautomat som er laget basert på den opprinnelige Jumanji fra 1995 – selv om spilleautomaten ble lansert så sent som i 2018. Det er fascinerende at en film som dreier seg om et brettspill gjenfødes som en av mange spilleautomater på nett over to tiår senere. Oppsummert en av de beste filmbaserte spilleautomatene noensinne.

4. CGI og spesialeffekter

Det har skjedd fantastisk mye når det gjelder spesialeffekter, CGI og produksjonsressurser siden Jumanji ble laget. Husk på at Jumanji hadde premiere bare to år etter den opprinnelige Jurassic Park. Det betyr at du kan forvente deg omtrent samme kvalitet når det gjelder digitale spesialeffekter. Noen synes kanskje det er grusomt å se på, men storfilmene fra 90-tallet har uten tvil sin sjarm. Det er kanskje ikke den samme glattpolerte overflaten som i moderne produksjoner, men Jumanji er en fryd for øyet likevel.

5. Underholdning for alle aldre

Jumanji er til syvende og sist en familiefilm, og da med vekt på «familie», og ikke bare «barn». Vi skal ikke legge skjul på at det yngre garde kanskje er litt skeptiske til en film fra 1995, men på mange måter har den originale Jumanji mer å gi til seere i alla aldre sammenlignet med den siste oppfølgeren fra 2019.

Ta en titt på hvilken strømmetjeneste som tilbyr Jumanji denne uken, det skjer som kjent mye med rettigheter om dagen, og kos deg med en skikkelig underholdende fantasyfilm.
Skriv kommentar