Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Derfor er det ikke nye filmer på Netflix

Date: 20/01/2014 | Ingen kommentarer

Netflix norgeMange etterlyser nyere filmer på Netflix og Netflix vil sannsynligvis gjerne kunne presentere de nyeste filmene, men det er visse forhindringer. Vi vil her beskrive veien som en film skal gjennom før den kan komme på Netflix og de andre streamingtjenestene.

Filmer sendes først ut til kinoene. Deretter får de fysiske butikkene og utleiningstjenestene tildelt rettighetene, innen de sendes videre til betalingskanaler og filmkanaler som Cmore og Viasat film. Til slutt kan alminnelige tv-stasjoner få adgang til rettighetene, før filmene helt til sist blir tilgjengelige for on-demand streamingtjenester som Netflix, Viaplay osv. Streamingtjenestene er altså siste ledd i distribusjonskjeden.

En film skal som utgangspunkt ha vært gjennom alle ledd før den kan komme på Netflix. Det er selvfølgelig noen unntagelser og periodene kan variere.

Kommunikasjonsdirektør Joris Evers i Netflix, uttaler at rettighetsforhandling er en innviklet prosess som krever mange ressurser. Innad i selskapet jobber en stor del av de ansatte i Netflix kun med rettigheter. Joris Evers kan godt forstå at folk blir skuffet når de finner ut at ikke alle filmer er tilgjengelige på Netflix, som er tilfellet med streamingtjenester av musikk som Spotify og WIMP. Motsatt musikkstreamingtjenestene, betaler Netflix ikke for hver enkelt avspilling, men de er nødt til å betale for innholdet på forhånd. Det er derfor dyrt å ha mange filmer som folk ikke ser, liggende på Netflix. Derfor kan man også oppleve at innhold plutselig forsvinner fra Netflix.
Skriv kommentar