Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Dette betyr tommelfingeren på Netflix

Date: 10/05/2017 | Ingen kommentarer

Netflix presenterte forrige uke sitt nye bedømmelsessystem og ruller i disse dager ut den nye rating-funksjonen, som består av en tommelfinger opp / ned samt en ‘Match-score’ – i motsetning til tidligere hvor den besto av fem stjerner.

Selv om de fleste direkte forstår hva en tommelfinger opp betyr, at man liker noe, mens en tommelfinger ned betyr det motsatte, så er det lagt litt ekstra tanker bak det nye bedømmelse funksjonen.

Et klikk på en ‘tommelfinger opp’ betyr således at man liker den gjeldende tittel og ønsker at Netflix skal komme med flere lignende forslag.

Et klikk på ‘tommelfinger ned’ betyr at man ikke er interessert i den gjeldende tittel og at Netflix kan slutte å foreslå den. Man kan fortsatt søke etter filmen eller serien, men den vil ikke lengre automatisk vises på forsiden.

Foruten tommelfingre, har Netflix også introdusert en ny ‘Match-score’, som kan sees ved siden av titlene. Denne gir et uttrykk for hvor stor sjanse prosentmessig det er for at du liker denne tittelen.
Dette er utelukkende basert på hva Netflix vet om deg og deres algoritmer og dermed ikke hva andre synes eller den generelle populariteten.

Dersom man har vært flittig med å anmelde filmer og serier med det gamle stjerne systemet, fortvil ikke, Netflix har nemlig automatisk omdannet disse anmeldelsene og de er inkludert i det nye systemet.
Dine gamle anmeldelser vil dermed ikke slettes eller glemmes, men vil brukes for å foreslå relevante filmer og serier.

Årsaken til at man har byttet ut stjerner med tommelfingre er at det forvirret mer enn det gavnet. I motsetning til hva mange trodde var stjernene ikke basert på anmeldelser eller popularitet, men utelukkende på egne anmeldelser og seervaner. Dersom man tidligere ikke hadde vist interesse for politiske drama serier ville en tittel som ‘House of Cards’ ofte ha lav karakter – selv om den var elsket av mange andre Netflix medlemmer.
Skriv kommentar