Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Dette vet vi om ’13 Reasons Why’ sesong 2

Date: 19/06/2017 | Ingen kommentarer

Streamingtjenesten Netflix har annonsert at den populære og kontroversielle serien ’13 Reasons Why’ vender tilbake med 13 nye episoder i 2018.

Den nye sesongen kommer ikke som noen stor overraskelse da serien har hatt en massiv suksess, men Netflix har helt utradisjonelt valgt å løfte litt på sløret hva man kan forvente seg i sesong 2, etter den dramatiske avslutningen på første sesong.

Sesong 1 følger ungdommen Clay Jensen, som kommer hjem fra skolen og finner en mystisk kasse foran inngangsdøren. I kassen ligger et kassettbånd opptak av Hannah Baker – hans klassekamerat og drømmejente – som på tragisk vis har begått selvmord kun to uker tidligere. På båndene forklarer Hannah, at det er tretten årsaker til at hun besluttet å ta sitt eget liv.

Siden sesong 2 starter i kjølvannet av at Hannah Bakers død har Netflix valgt å avsløre fem hovedpunkter, som blir behandlet i den nye sesongen (spoilers nedenfor):

    1. Vi vil se andres perspektiv på Hannahs historie.
    2. Historien om Jessica fortsetter, mens hun forsøker å gjenfinne og returnere til sitt normale liv.
    3. Det vil være en fortellerstemme, men det vil ikke være Hannah – ikke flere bånd.
    4. Sesongen vil utforske «måten vi oppdrar gutter til menn, og hvordan vi behandler jenter i vår kultur – og hva vi kunne gjøre bedre i begge tilfeller.»
    5. Bryce vil forhåpentligvis få hva han har fortjent.

’13 Reasons Why’ har skapt en del kontroverser på grunn av seriens grafiske scener med mobbing, selvmord og voldtekt – og den er rettet mot ungdommer. Serien er derfor blitt forbudt i flere land og Netflix har begynt å advare mot støtende scener.

Det skal imidlertid nevnes at serien også roses av flere organisasjoner for sin ærlige fortelling om en ungdoms liv med mobbing og selvmordstanker.

Serien regisseres av Oscar-vinneren Tom McCarthy (Spotlight) og er produsert av blant annet den verdensberømte sangeren Selena Gomez.

Se ’13 Reasons Why’ på Netflix Norge. Sesong 2 får premiere i 2018.
Skriv kommentar