Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Et innblikk i en fotballstjernes liv og virke

Date: 11/06/2018 | Ingen kommentarer

Netflix lanserte nylig dokumentaren Le K Benzema, som tar for seg historien om real Madrid-stjernen Benzema. Den franske spissen med algerisk bakgrunn er nemlig en svært omstridt karakter i Frankrike. Nå får han fortalt sin side av saken, og man får samtidig et interessant innblikk i fotball spillerens bakgrunn og oppvekst.

Hovedsakelig er filmen sentrert rundt en skandale som involverte to franske landslagsspillere, nemlig Benzema og Valbuena. Kort fortalt ble sistnevnte forsøkt utpresset av en gjeng kriminelle som påsto at de hadde fått tak i en privat video fra soveværelset til Valbuena. Benzema skal ifølge franske medier ha kjent de kriminelle som sto bak utpressingen, og tok kontakt med både utpresserne og Valbuena for å forsøke å løse konflikten.

Mediene framstilte det som om real Madrid-stjernen samarbeidet med de kriminelle og forsøkte å presse Valbuena for penger. Dermed ble den franske landslagsspilleren kastet ut av landslaget og har ikke tatt på seg i den franske landslagstrøya siden 2015.

Dette er på tross av at Benzema utvilsomt er en av de største stjernene i fransk fotball og er en svært populær mann i Real Madrid. For ikke lenge siden ble nemlig Benzemas tilbudt en fireårskontrakt av den spanske hovedstadsklubben, noe som bør være en klar beskjed om at hans evner er høyt prissatt i Madrid og gir gode odds for at han fullfører karrieren der. Han har utvilsomt hatt en av de beste fotballkarrierene blant franske fotballspillere noensinne, og burde uten problemer ha greid å utkonkurrere de nåværende spissene på landslaget, Giroud og Laccazette.

Filmen legger bl.a. vekt på at Benzema har vunnet flere seriemesterskap i Frankrike før han dro til real Madrid, og at han i den spanske hovedstadsklubben har vunnet seriemesterskapet to ganger, og at han har løftet Champions League pokalen tre ganger, som er flere ganger enn noen annen fransk fotballspiller. Av denne grunn virker det uforståelig at han ikke spiller på landslaget.

Den eneste grunnen til at han er ute i kulden er altså denne sexskandalen som involverer en privat video tatt opp av en kollega på det franske landslaget. I dokumentaren forteller Benzema ærlig og sannferdig at han er svært knyttet til røttene sine i en getto utenfor Lyon.

Det var en barndomsvenn i områdene hvor han hadde vokst opp som fortalte han at noen bekjente satt på en pikant video av landslagskollegaen Valbuena. Da Benzema fikk høre om dette brukte han det gamle nettverket sitt for å finne ut hvem som hadde videoen og hvordan man kunne løse saken. Deretter tok han kontakt med Valbuenaog fortalte at han hadde en bekjent som kunne løse saken mellom de to partene.

Valbuena og advokaten hans oppfattet dette som om Benzema samarbeidet med de kriminelle og forsøkte å få Valbuena til å betale disse store summer penger. Benzema mente at han kun forsøkte å bidra til å løse konflikten slik at Valbuena unngikk at videoen skulle dukke opp i offentligheten.

Filmen gir et ærlig og intimt innblikk i barndommen, oppveksten og livet til Benzema, og inneholder intervjuer fra flere franske fotballstjerner, politikere, advokater og kjendiser.

Dette er en perfekt film for deg som liker fotball og film!

 
Skriv kommentar