Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

EU vil fjerne landegrensene på Netflix

Date: 06/02/2016 | Ingen kommentarer

netflix-logo1Netflix Norge tilbyr ikke de samme filmene og seriene som man for eksempel kan se i Tyskland, England eller Nederland, men det skal snart være slutt hvis det er opp til EU kommisjonen. EU vil nemlig snart sette frem et forslag hvor EU-borgere får fri adgang til deres streamingtjenester uansett hvor de befinner seg i Europa. Det skriver EU-kommisjonen i en pressemelding.

Dermed kan det snart være slutt på å bruke lure-trikset, som tvinger adgang til et annet lands utvalg av filmer og serier – i hvertfall innenfor Europa. Det betyr også at man fremover vil kunne bruke Netflix i alle EU-land og ikke kun i de land streamingtjenesten på nåværende tidspunkt er tilgjengelig. Man kan for eksempel ikke se Netflix i Hellas, men dette vil altså endre seg hvis forslaget går gjennom.

”Vi ønsker å sikre overførsel av innhold på tvers av grensene. Folk som lovlig kjøper innhold som bøker, filmer, fotballkamper og tv-serier skal kunne ta med seg dette hvor som helst i Europa”, sier Andrus Ansip, nestformann for det digitale indre marked hos EU-kommisjonen.

Forslaget blir umiddelbart ikke særlig godt mottatt av film –og tv-bransjen, som mener dette vil gå ut over deres profitt og kvalitet på filmer, da distribusjonsavtaler i de forskjellige landene i dag er med til å finansiere produksjonene.

Netflix hilser sannsynligvis forslaget velkommen da den amerikanske streamingtjenesten har et ønske om å kunne tilby det samme utvalget av filmer og serier i alle land så det ikke vil være forskjell på innholdet enten man er i Nederland eller Norge.

Hvis forslaget blir godkjent, forventer EU-kommisjonen at de åpne landegrensene kan bli en realitet i 2017.
Skriv kommentar