Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Hva betyr stjernene på Netflix?

Date: 30/01/2016 | Ingen kommentarer

netflix-indhold-danmark-287x300Du har sikkert lagt merke til stjernene som befinner seg ved siden av de tusen filmene og seriene på streamingtjenesten Netflix, men hva betyr de egentlig? La det bare være sagt; bedømmelsene er ikke kun et uttrykk for hva andre Netflix-medlemmer synes om den gjeldende film eller serie.

Stjernene er nesten utelukkende et uttrykk for din egen smak og hva du inntil videre har sett på Netflix. Det er derfor ikke en karakterskala, som kjent fra for eksempel IMDB som er basert på brukernes anmeldelser. Karakterskalaen på Netflix overveier i stedet hvorvidt titlene har fått gode anmeldelser i pressen eller om de generelt sett er populære.

Netflix utregner deres karakterer på dine egne bedømmelser og seervaner, og benytter videre en algoritme til å anbefale deg filmer og serier. Videre benytter Netflix andre faktorer som de sjangrene og undersjangrene du har bedømt, din streamingaktivitet, tilgjengelig utvalg og hvordan andre medlemmer med samme smak som deg har bedømt filmer og serier.

Hvis du opplever at mange filmer og serier har lave karakterer selv om det er noen du synes er gode eller at du kunne ser mange du ikke liker, er den beste løsningen å begynne å bedømme de tingene du ser. Jo flere ting Netflix lærer om deg, jo bedre forslag kan de også gi deg så anbefalingene blir mer presise.

Når du anmelder filmer og serier betyr stjernene følgende;

1 stjerne: Hater den
2 stjerner: Liker den ikke
3 stjerner: Liker den
4 stjerner: Liker den veldig godt
5 stjerner: Elsker den

Du kan se hvilke filmer og serier du har bedømt ved å klikke på Bedømmelser under Min Profil-seksjonen under Din Konto.
Skriv kommentar