Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Jurassic Park – Filmen som ble en hel industri

Date: 17/11/2018 | Ingen kommentarer

Dinosaurer og andre forhistoriske dyr har fascinert oss mennesker i mange tiår. Det er kanskje ikke så underlig at denne fascinasjonen ledet til en film om disse utdødde skapningene. Jurassic Park dukket opp på filmlerretet i 1993. Det var kjente Steven Spielberg som hadde jobben som regissør, og manuset var basert på en bok skrevet av Michael Crichton.

Kort fortalt er handlingen lagt til en øde øy der en forsker har klart å gjenskape dinosaurer. Han ønsker å åpne øya for publikum, slik at de kan oppleve disse dyrene på nært hold. Aller først har han dog bestemt seg for å vise frem arbeidet sitt til andre forskere. Da de ankommer øye forårsaker et strømbrudd kaos og resten er historie.

Filmens mange oppfølgere

Siden den første filmen ble godt mottatt av både publikum og kritikere, tok det ikke lang tid før det kom flere filmer. Til nå er det utgitt hele fem filmer. Den sjette er planlagt til 2021.

  • Jurassic Park – 1993
  • Den tapte verden – 1997
  • Jurassic Park III – 2001
  • Jurassic World – 2015
  • Jurassic World: Fallen Kingdom – 2018
  • Jurassic World 3 – planlagt 2021

De siste tre filmene er å regne som en egen triologi.

Jurassic Park som spilleautomat

Det moderne publikum vil ha mer, og da er det ikke nok med sengetøy, plakater og bøker fra Jurassic Park-universet. Spillutvikleren Microgaming så raskt potensialet, og inngikk en eksklusiv avtale med Universal Studios. Resultatet var at spilleautomaten Jurassic Park ble lansert i 2014.

Her kan du endelig ta direkte del i dinosaureventyret. Videoautomaten har 5 hjul og hele 243 måter å vinne på. Grafikken er på topp og de kjente personene og dinosaurene fra filmen er på plass. Du kan også hygge deg med avanserte bonusfunksjoner. Her kan nemlig DNA-analyse av en tilfeldig valgt dinosaur aktivere gratisspinn.

Det holder jo ikke med en spilleautomat når Jurassic Park-universet består av flere filmer. Nummer to i rekken av spille automater kom i 2017. Den heter Jurassic World og inneholder også små klipp fra filmen med samme navn. Automaten har 5 hjul og i likhet med forgjengeren har du også her hele 243 måter å vinne på. I tillegg til jackpoter og bonusrunder, inneholder automaten også multiplikatorer og gratisspinn. Du kan med andre ord ha mye moro sammen med dinosaurene.

Kom tett innpå dinosaurene med VR-teknologi

Teknologien har tatt Jurassic Park og de ikke så utdødde dinosaurene noen skritt videre. I samarbeid med et selskap som heter The Virtual Reality Company (VRC) har Universal utviklet Jurassic World VR Expedition. Ved hjelp av spesialutviklede hodetelefoner og banebrytende VR-bevegelsessensorer kan du reise rett inn i en verden full av spenning og ekstremt store og skumle skapninger. Oppdraget ditt er å redde dinosaurene som befinner seg på Isla Nublar.

Visste du forresten at du kan laste ned en Jurassic World app til smarttelefonen din? Deretter kobler du telefonen til VR-hodetelefoner. Deretter kan du tre inn i en spennende verden fylt av velociraptorer og tyrannosaurus rex. Synes du alt dette blir for spennende og livaktig, kan vi trøste deg med at Jurassic Park også finnes som godt gammeldags bordspill.
Skriv kommentar