Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Nå kan du se Netflix i 4K Ultra HD

Date: 10/04/2014 | Ingen kommentarer

Netflix Norge 4K Ultra HDHvis du har vært ute og investert i en helt ny flatskjerms-tv med 4K teknologi, kan du nå se Netflix med virkelig høy oppløsning. Flere medier rapporterer nemlig at streamingtjenesten Netflix er begynt å gjøre innholdet tilgjengelig i den nye bildeteknologien, som er dobbelt så god som Full HD. Det er kun nye fjernsyn fra produsentene Sony, Samsung og LG som på nåværende tidspunkt kan se Netflix i 4K. Det gjelder dermed ikke pc-skjermer eller andre enheter.

Utvalget av filmer og serier i 4K Ultra HD er inntil videre meget begrenset. Det er kun Netflix’ egne originale serie House of Cards og et par naturprogrammer som kan ses i 4K. Netflix har lovet at det kommer mer innhold i 4K i løpet av året og har allerede avslørt at den populære serien Breaking Bad også vil komme i den enestående bildekvaliteten. Selv om det kommer mer innhold i 4K, poengterer Netflix samtidig at utvalget ikke kommer til å bli veldig stort i løpet av 2014. Det er først til neste år at Netflix forventer at 4K Ultra HD teknologien virkelig vil vokse.

For å kunne se Netflix i 4K skal man imidlertid betale store summer. Det er nemlig kun de helt nye tv-modellene fra 2014, fra Sony, Samsung og LG, som kan vise Netflix 4K og disse modellene er ikke billige. En flatskjerm med 4K teknologi fra Samsung koster for eksempel ca. 20.000 kr. Det forventes imidlertid at teknologien fort utbredes og at flatskjermene derfor vil falle i pris. Dette er også forklaringen på hvorfor Netflix langsomt implementerer den nye bildeoppløsningen, da det åpenlyst ikke er mange som på nåværende tidspunkt har økonomien til å investere i en av de nye fjernsynene.

Hvis du allikevel er på vei ut for å kjøpe en ny flatskjerm, skal du velge en med HEVC/H.265 dekoder, da denne er påkrevd for å kunne se Netflix i 4K. Utover den riktige tv’en, krever det også at man har internettforbindelse på minst 15 Mbps.

4K Ultra HD gir en helt utrolig bildekvalitet hvor man kan se alt ned i minste detalj. ”Man kan se rynkene til folk”, uttalte Netflix til CES 2014 (Consumer Electronics Show). 4K Ultra HD oppløsningen er på 3840 x 2160 pixels, mens Full HD som de fleste flatskjermer viser, er på 1920 x 1080 pixels.Skriv kommentar