Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Netflix åpner for streamingtjeneste på Cuba

Date: 21/03/2015 | Ingen kommentarer

netflix-logo2-300x194Netflix har lansert deres filmtjeneste på Cuba. Det skriver Netflix i en pressemelding.

Lanseringen av Netflix på Cuba skjer i forbindelse med en ny avtale mellom USA’s president Barack Obama og Cubas president Raul Castro, som er blitt enige om å begrave de mer enn 50 år gamle stridigheter. Avtalen innebærer at landene igjen kan handle med hverandre og åpnet dermed for at Netflix kunne lansere deres serie –og filmtjeneste på Cuba.

Det er på nåværende tidspunkt ikke mange mennesker på Cuba som har et internasjonalt kredittkort eller internettforbindelse, hvilket kreves for å kunne benytte Netflix, men streamingtjenesten er altså tilgjengelig så cubanerne lett kan tilmelde seg når de har skaffet disse ting.

Utvalget vil på nåværende tidspunkt mest bestå av Netflix’ egne produksjoner, som House of Cards, Orange is the New Black og Marco Polo, men etter hvert som flere mennesker får adgang til internett vil Netflix utvide utvalget.

”Vi er glade for endelig å kunne tilby Netflix til befolkningen på Cuba, og forbinde de med historier fra hele verden som de vil elske” uttaler Netflix CEO Reed Hastings. ”Cuba har store filmskapere og en robust kunst kultur, og én dag håper vi å kunne bringe deres arbeide ut til vårt globale publikum på over 57 millioner medlemmer”.

Latin Amerika har siden 2011 hatt adgang til Netflix og mer enn 5 millioner mennesker har tatt i mot tilbudet, men det er altså først nå at Cuba har fått adgang til streamingtjenesten.



Skriv kommentar