Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Netflix bruker 85% av pengene på egne serier og filmer

Date: 29/06/2018 | Ingen kommentarer

Det hersker ingen tvil om at Netflix bruker mye penger på originale filmer og serier, men nå kan innholdssjefen fra streamingtjenesten Netflix avsløre presist hvor mye det dreier seg om.

Av 50 milliarder kroner, som Netflix har dedikert til filmer og tv-serier i 2018, bruker streamingtjenesten omkring 85% av beløpet på originale tv-serier, filmer og andre eksklusive produksjoner.

Dette fortalte Ted Sarandos, innholdssjef hos Netflix på Moffett Nathanson´s Media & Communications Summit 2018 i New York forleden dag.

Han tilførte videre at ved slutten av 2018 skulle det ligge omkring 1000 «Netflix Originals» på streamingtjenesten – altså eksklusivt innhold, som Netflix selv har produsert og ikke er å finne hos noen konkurrerende streamingtjeneste.

Det er naturligvis ikke uten grunn at Netflix satser stort på originale produksjoner, da mer enn 90% av Netflix medlemmene oftest ser titler med «Netflix stempelet». Tidligere har Ted Sarandos også fortalt at det er en bedre investering å lage egne filmer og serier enn å kjøpe dem fra andre produsenter.

Det forventes også at andre produsenter vil lage sine egne streamingtjenester i fremtiden, og derfor vil fjerne sitt innhold fra Netflix. Det gjelder dermed å ha noe på hyllene når dette for alvor blir aktuelt.

I 2018 har Netflix premiere på mer enn 80 originale filmer og et utall av nye serier og sesonger.Skriv kommentar