Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Netflix dropper populær filmavtale og satser på egne filmer

Date: 09/09/2015 | 1 kommentar

netflix-logo-2-300x200I en bemerkningsverdig og ærlig artikkel har Netflix annonsert at de har valgt ikke å fornye en avtale med det amerikanske filmselskapet Epix, som sikret streamingtjenesten rettighetene til populære filmer som Hunger Games: Catching Fire, World War Z, Interstellar og Transformers: Age of Extinction.

Beslutningen er ikke så relevant for norske Netflix-medlemmer da avtalen kun omfatter det amerikanske markedet. Derimot markerer den en annerledes holdning hos streamingtjenesten Netflix, som også kan komme til å bli aktuell i de øvrige Netflix-landene.

Tidligere i år uttalte Netflix at de fremover vil sikre at de samme filmene og seriene vil være tilgjengelige i alle land, uansett om man befinner seg i USA, Tyskland eller Norge. Det er denne holdningen, samt et ønske om eksklusivt innhold som nå betyr at Netflix dropper en populær filmavtale. Netflix har visstnok ikke kunne inngå en avtale og skriver at filmene også fremover vil kunne ses hos andre streamingtjenester og tv-kanaler, og det dermed ikke vil være eksklusivt innhold for Netflix.

Netflix erkjenner at beslutningen sikkert vil skuffe noen Netflix-medlemmer, men de minner om at streamingtjenesten for øyeblikket samarbeider med flere skuespillere og instruktører om nye filmer. Blant disse er det snakk om Brad Pitt, Ricky Gervais, Judd Apatow, Angelina Jolie, Sofia Coppola og Adam Sandler.

I Norge har Netflix blant annet en filmavtale med Warner Brothers. Hvorvidt denne også vil bli droppet når kontrakten utgår, hvis Netflix ikke kan få de eksklusive rettighetene, vil tiden vise. I USA har Netflix for eksempel inngått en eksklusiv avtale med The Walt Disney Company som betyr at streamingtjenesten fra 2016 blir det eneste stedet man kan se filmer fra Disney, Pixar, Lucasfilm, Marvel osv.
1 kommentar til Netflix dropper populær filmavtale og satser på egne filmer

  1. JOA - kl. 20:10, 09-09-2015:

    Netflix klarer aldri produsere nok til å fylle sin egen kanal, så dumme kan de ikke være.

Skriv kommentar