Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Netflix får aldri alle filmer og serier

Date: 05/11/2015 | Ingen kommentarer

netflix-logo-4-300x200Hvis du går og venter på at Netflix skal bli som Spotify – en tjeneste hvor alle filmer og serier som er utgitt gjennom tiden vil kunne finnes, må du vente lenge, for det kommer nok aldri til å skje.

De avtaler Netflix og andre streamingtjenester på nåværende tidspunkt inngår med tv-stasjoner og filmselskaper er satt sammen slik at streamingtjenestene skal betale et engangsbeløp for å få lov å vise titlene på deres tjenester i en begrenset periode. Dette beløpet er mange tusen kroner pr. film eller serie og avhenger av om den er en ny, populær eller gammel.

Det vil selvsagt være dyrt for Netflix hvis de dermed skal ha alle de filmene og seriene som finnes i butikkene. Samtidig skal Netflix selv betale, uansett om filmene blir sett eller ikke. Dette kan også være årsaken til at Netflix noen ganger fjerner titler fra deres streamingtjeneste – De blir nemlig ikke sett nok, i forhold til hvor mye det koster å ha de liggende online.

I motsetning til filmbransjen, er betalingsmulighetene annerledes i musikkbransjen. Spotify og de andre musikktjenestene betaler ikke engangsbeløp, men beregner kun når musikken blir hørt. Dermed kan musikktjenester ha et mye større bibliotek med sanger uten at det koster ekstra.

Filmbransjen har ingen interesse i å endre de nåværende avtalene så filmtjenestene kommer til å fungere på samme måte som musikktjenestene, hvilket sannsynligvis betyr at Netflix aldri kommer til å ha alle filmer og serier.

Det er videre usikkert om Netflix og de øvrige filmtjenestene ønsker å fungere som musikktjenestene da det vil fjerne eksklusiviteten for filmer og serier. Hvis streamingtjenestene får alt det samme innholdet, blir konkurranseparameterne forverret, hvilket nok ikke er i streamingtjenestenes interesse.Skriv kommentar