Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Netflix går til motangrep på internettleverandører

Date: 21/03/2014 | Ingen kommentarer

Netflix-hastighet-internett-forbindelse-kvalitet-noVi har tidligere beskrevet hvordan Netflix har vært nødt til å betale internettleverandører i USA for å opprettholde en god brukeropplevelse, da internettleverandørene mener at streamingtjenesten bruker for mye av deres båndbredde og derfor med vilje senker internetthastigheten for Netflix-kundene, som dermed opplever en lavere streamingkvalitet. Nå går Reed Hastings, direktør for Netflix, til motangrep på internettleverandørene som han mener ikke har rett til å oppkreve betaling.

I et blogginnlegg skriver Reed Hastings at streamingtjenesten i en lengre periode har vært i kamp med de store internettleverandørene i USA på grunn av de lave download-hastighetene. Det er internettleverandørene som har senket hastigheten for Netflix-medlemmene, hvilket betyr at selv om kundene har kjøpt en rask internettforbindelse, vil de ikke kunne se Netflix i høy kvalitet. Streamingtjenesten har derfor vært nødt til å inngå avtaler med internettleverandørene for fortsatt å kunne tilby deres kunder en god streaming-opplevelse. Reed Hastings mener det er internettleverandørenes dominerende posisjon som tillater de å oppkreve betaling for firmaer. Folk bør få den internettforbindelsen de har betalt for, uansett hvilket firma innholdet kommer fra, understreker Reed Hastings.

Det er ikke med god vilje at Netflix har inngått avtalene, men de ser det som en nødvendighet. Internettleverandørene presser Netflix og hvis de ikke retter seg etter kravene vil ikke netflix-kundene se filmer og serier i god kvalitet. Reed Hatings tilføyer dessuten at streamingtjenesten’s seneste avtale med den amerikanske internettleverandøren Comcast ikke betyr at andre firmaer får dårlige forbindelser, men kun at Netflix kan tilby deres kunder en bedre opplevelse.

Avtalen mellom Netflix og internettleverandørene har satt i gang en større diskusjon i USA om nett-nøytralitet, hvilket betyr at internettet skal være like tilgjengeligt for alle mennesker og firmaer.

Les hele innlegget av Reed Hastings her: Link
Skriv kommentar