Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Netflix introduserer tommelfingeren og dropper stjernene

Date: 13/04/2017 | Ingen kommentarer

Netflix planlegger å skifte ut det nåværende bedømningssystemet på streamingtjenesten, som består av stjerner med en tommelfinger opp/ned.

Dette skriver det amerikanske media The Verge.

Streamingtjenesten har i hele sin livstid hatt et tradisjonelt bedømningssystem bestående av stjerner, hvor medlemmene har hatt mulighetene for å bedømme en film eller serie fra 1 til 5 stjerner.

Med det nye tommelfinger-systemet vil Netflix medlemmene kun ha muligheten for å gi en “tommelfinger opp” dersom de liker hva de ser, eller motsatt uttrykke seg med en “tommelfinger ned”.

Det vil imidlertid fortsatt være mulig å skrive anmeldelser, som offentliggjøres på tjenesten og dermed deles med de øvrige medlemmene.

Netflix har angivelig lenge søkt etter en avløser til stjernene, da de oftest har skapt mer forvirring og frustrasjon enn reelle fordeler. Årsaken er nemlig at mange ikke vet hva stjerner på Netflix betyr.

Stjerne bedømningen er ikke kun et uttrykk for hvordan andre Netflix medlemmer synes om den gjeldende filmen eller serien, men også hva man selv tidligere har bedømt, har sett, hva som er tilgjengelig og hvordan andre medlemmer med samme preferanser har bedømt filmen og serien.

Stjernene på Netflix sier dermed heller ikke om hvorvidt filmen og serien har fått gode anmeldelser i pressen, eller om de generelt er populære blant andre medlemmer.

Det nye karaktersystemet skal dermed gjøre det enklere for medlemmene å holde oversikten ved kun å ha to utfall – ett positivt og ett negativt.

Netflix har i lengre tid kjørt tester med det nye ratingsystemet, men tommelfingeren skal lanseres for alle Netflix medlemmer i løpet av april 2017
Skriv kommentar