Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Netflix lager nytt britisk drama om kongehuset

Date: 28/12/2014 | Ingen kommentarer

netflix-mobil-norge-300x240Som beskrevet tidligere her på Flixfilmer.no, har Netflix lenge vært interessert i det britiske dramaet The Crown og nå kan den amerikanske streamingtjenesten avsløre at den $100 millioner dyre drama-serien får premiere på Netflix i 2016.

The Crown er inspirert av det prisbelønnede West End-teaterstykke The Audience og har forenet forfatter Peter Morgan (The Queen, Frost/Nixon) med instruktør Stephen Daldry (Billy Elliot, The Hours) og producer Andy Harries (The Queen). Et team som til sammen deler seks Oscar-nomineringer.

Netflix har ikke avslørt noen av seriens skuespillere, men det amerikanske medie Deadline mener å vite at den engelske skuespilleren Claire Foy (Season of the Witch) skal spille Hennes Majestet Dronning Elizabeth II.

The Crown forteller historien innenfra to av verdenshistoriens mest berømte adresser – Buckingham Palace og Downing Street 10. Vi følger den gripende fortellingen, intrigene og kjærlighetshistoriene som lå bak de store begivenhetene som formet andre halvdel av det 20. århundre. To hus, to saler, en kone.

Sesong 1 begynner med en 25-årig prinsesse som konfronteres med den skremmende virkelighet om å skulle lede det mest berømte monarkiet i verden, alt samtidig med at hun skal oppbygge et forhold til den dominerende og krigsherdede premierminister Winston Churchill.

”The Crown er en historie som befinner seg et sted mellom tv- og kinoformat og kommer fra en av Storbritannias førende historieskrivere innenfor moderne politikk, klasse og samfunn”, sier Cindy Holland, Vice President of Original Content hos Netflix.

Dramaserien ”The Crown” har premiere på Netflix Norge i 2016.Skriv kommentar