Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Netflix og Golden Globe 2020

Date: 15/02/2020 | Ingen kommentarer

Golden Globe utdelingen har akkurat gått av stabelen og startet prissesongen for 2020. Strømmegiganten Netflix var nominert til hele 34priser ved Golden Globe og det kunne virke som det hele lå til rette for et ordinært prisdryss. Nå i etterkant, omtales Netflix faktisk som den store taperen ved årets Golden Globe Awards 2020, men det er muligvis en sannhet med modifikasjoner. Selv om Netflix hadde flest nominasjoner under årets Golden Globe, feilet de altså når det kom til å ta med prisene hjem. Vi ser nærmere på den spennende utviklingen i årets prisutdeling og hvilke filmer som skilte seg ut. 

En uventet dreining for Netflix 

Internett oversvømmes av rapporter og bilder fra den prestisjetunge prisutdelingen og det de fleste ser ut til å være mest enige i, er at Netflix ikke gjorde rent bord som forventet. Strømmegigantene Netflix og HBO har inntatt de store prisutdelingene de siste årene, etter de selv har begynt å produsere voldsomt suksessfulle serier og filmer.  

Et fellestrekk for mange av filmene som stakk av med seieren i årets Golden Globe, er at de låner visuelle referanser fra spillindustrien. Du kan spille og se eksempler på dette på https://www.norgescasino.com/free-spins. Dette er blitt mer og mer vanlig både i filmbransjen og i seriebransjen de siste årene, i og med at teknologi i forbindelse med dataanimasjon har utviklet seg de siste årene. Denne teknologien låner i stor grad visuelle referanser fra spillindustrien, og derfor har dette uttrykket også smittet over i filmenes og serienes verden. Spesielt når det kommer til hyperkommersielle aktører som Netflix. 

Et frempek mot Oscar-utdelingen? 

På mange måter brukes Golden Globe-utdelingen i januar som en kvalifisert veiviser for å se hvilke filmer som mest sannsynlig kommer til å utmerke seg eller vinne på Oscar-utdelingen i februar. Det som er viktig å huske på i den forbindelsen er at det faktisk er to helt forskjellige grupper som stemmer til disse prisutdelingene. Foreign Press Association stemmer til Golden Globe og det såkalte akademiet, Academy of Motion Pitcure Arts and Sciences stemmer til Oscar-utdelingen. 

Det er med andre ord ikke skrevet i sten at de filmene som gjør de godt under Golden Globe er sikret å vinne samme kategori under Oscar-utdelingen. Det kunne man for eksempel se i forbindelse med Alfonso Cuarons storfilm Roma, som ble oversett under Golden Globe-utdelingen, men stakk av med flere gjeve Oscar-statuetter. Det som kan være tilfellet for Oscar-utdelingen er at filmene som blir nominert og vinner under Golden Globe-utdelingen, får et momentum som de kanskje ikke hadde fått uten. For eksempel filmer som hadde premiere tidlig på året og kanskje er blitt litt glemt til fordel for de filmene som har planlagt premiere nærmere nominasjonene, som for eksempel under filmfestivalen i Venezia, kan få ny relevans under Golden Globe-utdelingen og kanskje påvirke akademiets stemmer til Oscar-utdelingen. 

Fiasko eller ikke? 

Enkelte velger å anskue de manglende priser som en fiasko, men det er ikke nødvendigvis tilfellet. Bare det faktum at en strømmegigant har inntatt markedet i den grad at man kan få imponerende 34 nominasjoner for produksjoner, er en seier i seg selv. Både nykommere og etablerte megakjendiser var blant de nominerte for Netflix-filmer og serier. 

Hvis vi skal spille videre på teorien om at Golden Globe nominasjoner, og i stor grad vinnere, skaper momentum og blest omkring bestemte filmer – så kan Netflix-produksjonenes manglende prisdryss, men mange nominasjoner gi ny relevans før Oscar-utdelingen. 

Uansett om man anser årets Golden Globe-utdeling som en fiasko for Netflix eller ikke, så er det hvert fall helt sikkert at Netflix er på vei opp og frem i en grad som gjør at de store studioene burde skjelve i buksene.
Skriv kommentar