Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Netflix satser kraftig på originalt innhold fremover

Date: 30/05/2019 | Ingen kommentarer

 

Netflix satser stadig mer på egetprodusert innhold, og har i det siste et særlig fokus på unike samarbeid og prosjekter som de håper skal skille seg ut fra det som tilbys av deres konkurrenter. Og det ser ut som om strategien virker.

Ikke bare har de hatt stor suksess med sine prisvinnende dramaserier som Stranger Things – som kommer med sin tredje sesong i begynnelsen av juli – og Orange Is the New Black; de har også etter hvert fått et stadig bedre rykte som produsent av dokumentarer. I mars slapp de blant annet en offisiell dokumentarserie om verdensmesterskapet i formel 1, som gir et unikt innblikk i livene til både sjåfører og teamet rundt både på og av banen.

Dette er ikke bare skikkelig høyoktansunderholdning – serien er også gull verdt for dem som er interessert i formel 1 odds og ønsker en dyptgående forståelse av hvilke mekanismer som rører seg bak kullissene enn det man kan få fra kun fra sportsnyhetene. Formel 1 handler nemlig om betydelig mye mer enn bare sjåførene og bilene.

Men Netflix frir bare til motorsportinteresserte og dem som er ute etter solide dramaserier – gjerne med et hint av nostalgi. De har også satt fokuset hardt mot gamere og spillentusiaster. Mange venter for eksempel spent på dramatiseringen The Witcher, som forventes utgitt i løpet av året. Til tross for at serien er basert på den polske romansagaen med samme navn er det veldig mange som først og fremst forbinder The Witcher og hovedpersonen Geralt av Rivia med spillserien til PC og konsoll.

Witcher-spillene regnes nemlig av mange som noe av det beste man finner innen rollespill for enkeltspillere, med en dyp historie og avanserte spillmekanismer, og finnes stadig høyt på lister over de beste RPG-ene.

Frieriet til gamerne stopper heller ikke der. Netflix samarbeider også kraftig med den japanske spillutvikleren Capcom med å lage serier basert på spillseriene deres. Streamingtjenesten har allerede to sesonger med animasjonsdrama basert på konsollklassikeren Castlevania i arkivet, og er også godt igang med å produsere serier for fanfavorittene Devil May Cry og Resident Evil.

Hvis ikke vampyrer og zombier helt faller i smak kunngjorde de også nylig at de har startet med produksjonen av en animasjonsserie basert på undergrunnshitten Dragons Dogma, som først ble utgitt på PlayStation 3, og så gjenutgitt i oppdatert versjon til den nye konsollgenerasjonen.

Nyheten om animasjonsserien var gode nyheter for mange fans, som har ventet og håpet på mer innhold fra hertugdømmet Gransys eller andre områder i spillets fantasyverden siden det først kom ut i 2012. Skjønt, nå som den ansvarlige spillregissøren Hideaki Itsuno har ferdigstilt Devil May Cry 5 – som fansen har måtte vente på enda lenger – er det mulig at begge fans av begge spillene får i pose og sekk – altså til konsoll og strømmetjeneste – i tiden fremover.

Alle tegn tyder på at både 2019 og 2020 blir gode år for spennende og unikt Netflix-innhold, så her er det mye å glede seg til uansett smak og interesseområde.
Skriv kommentar