Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Netflix satser på egne filmer og serier

Date: 04/11/2016 | Ingen kommentarer

netflix-logo1-245x300Innen få år skal halvparten av utvalget på Netflix være filmer og serier som streamingtjenesten selv har laget. Så bastant er uttalelsen fra Netflix i et nytt intervju med det amerikanske mediet The Variety.

Det er David Wells, Chief Financial Officer hos Netflix, som avslører denne ikke overraskende strategien. Streamingtjenesten har nemlig satset særdeles store beløp på produksjon av egne filmer og serier de siste årene. Allerede i løpet av 2016 forventer Netflix å bruke $ 6 milliarder på originale filmer og serier, mens budsjettet for 2017 hevdes å være $ 7 milliarder. Det forventes at Netflix ved utgangen av 2016 har hatt premiere på mer enn 31 originale serier, samt et utall filmer, stand-up-show, barneprogram og dokumentarfilmer.

De resterende 50 % av filmene og seriene på Netflix skal dermed komme fra eksterne distributører og filmselskaper. Av eksternt innehold, som Netflix har kjøp nevnes blant annet: Homeland, Gotham, Suits, Under the Dome, American Horror Story med flere. Alle er serier som for tiden kan sees på Netflix Norge. Hvorvidt strategien er å kutte ned på disse eksterne seriene for å nå målet om 50 % originalt innehold er usikkert. Det er imidlertid en realitet at utvalget på amerikanske Netflix er redusert med over 40 % i løpet av de fire siste årene.

David Wells fra Netflix anser at streamingtjenesten er omtrent en tredjedel fra å nå målet sitt om at halvparten av utvalget skal være originale filmer og serier fra Netflix. Blant egenproduksjonene til Netflix kan bl.a. nevnes House of Cards, Stranger Things, Fuller House, Narcos, Orange is the New Black og The Get Down.
Skriv kommentar