Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Netflix skal bruke 41 milliarder på film og serier i 2017

Date: 23/11/2016 | Ingen kommentarer

oitnb-netflix-e1477602968377-300x174Til neste år vil streamingtjenesten Netflix bruke over 41 milliarder norske kroner på nye filmer og serier.

Dette skriver Netflix i deres siste regnskapsrapport.
En stor del av pengene vil Netflix bruke på utvikle og produsere egne filmer og show, som streamingtjenesten er kjent for gjennom blant annet Stranger Things, Narcos, The Crown og House of Cards.

Det resterende del av beløpet vil brukes på å kjøpe rettighetene til filmer og serier, som er utgitt og laget av andre selskaper og tv-stasjoner.

Konkurransen mellom streamingtjenestene er intensivert betraktelig de seneste årene og det gjelder dermed å kunne tilby sine kunder eksklusive filmer og serier, som ikke konkurrentene kan tilby. Det er for eksempel mange gjengangere i utvalget hos streamingtjenestene Netflix, HBO Nordic og Cmore i Norge, og dette er kun mulig når de kan tilby unikt innehold.

Det er grunnen til at Netflix velger å bruke en stor del av de 41 milliardene på å lage nye serier og filmer, som kun kan sees på Netflix og dermed ikke være tilgjengelig hos konkurrentene.

Netflix trapper også opp utvalget av egne filmer og serier fordi streamingtjenesten får mest for pengene ved å produsere innholdet selv. Netflix har tidligere uttalt at innkjøp av filmer og serier fra andre tv-stasjoner er dyrt og ikke nødvendigvis like populært som det Netflix produserer selv.

I 2017 kommer det over 1000 timer originalt innehold fra Netflix. Dette tilsvarer 2,5 time med unik underholdning fra Netflix – hver eneste dag!Skriv kommentar