Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Netflix: Slik kjøper vi serier og filmer

Date: 08/12/2016 | 4 kommentarer

netflix-logo-300x300Streamingtjenesten Netflix er verdens ledende tilbyder av film og serier online, og har over 86 millioner medlemmer i over 190 land, og som totalt ser mer enn 125 millioner timer serier og filmer hver dag, bl.a. originale serier, dokumentarer og spillefilmer.

Men hvordan velger Netflix hvilke filmer og serier de skal ha i sitt utvalg? Det gir vi svaret på i denne artikkelen.

Netflix har tidligere gitt ut en video hvor de beskriver hvordan de kjøper inn nytt innhold, men mye er skjedd siden 2013 når videoen ble laget. I 2013 hadde Netflix kun 36 millioner medlemmer og var nylig lansert i Norge. Vi har likevel valgt å legge ved en link til videoen, som du finner nederst i artikkelen.

Først og fremst forsøker Netflix å kjøpe inn serier og filmer som er eksklusive, og dermed ikke kan sees på andre streamingtjenester. Netflix ønsker å tilby et unikt innehold og det er også derfor Netflix satser så mye på egne produksjoner som Stranger Things, Narcos og Marco Polo.

Derfor vil Netflix i 2017 lage over 1000 timer med original innehold. Dette inkluderer originale serier og filmer med bl.a. Brad Pitt, Will Smith og Adam Sandler.

Tidligere kjøpte Netflix ofte en «pakke» fra filmselskapene, som inneholdt en mengde ulike titler, men dette ønsker Netflix ikke lengre da avtalene ofte ikke er eksklusive. I tillegg inneholder «pakkene» en rekke ulike filmer og serier, som medlemmene likevel ikke ønsker å se.

Innkjøpssjefen hos Netflix har også uttalt at dersom Netflix ikke kan få de eksklusive og globale rettighetene til en gitt film eller serie, så er ikke streamingtjenesten interessert i rettighetene for å vise tittelen på Netflix.

Netflix kan heller ikke ha alle filmer og serier i verden, og samtidig beholde den lave månedsprisen. Derfor velger de titler som har høye seerantall sammenlignet med innkjøpsprisen. Dersom en film eller serie ikke har mange seere, kan Netflix velge å ikke fornye avtalen og fjerne tittelen fra utvalget.

Det er heller ingen hemmelighet at Netflix overvåker alt det medlemmene deres gjør, hvilke filmer dem ser, hvilke skuespillere dem liker, hvilken genre de oftest ser på mv. Basert på disse opplysningene kjøper Netflix inn filmer og serier, som de vet at deres medlemmer vil like, samt hvilke egne filmer og serier de skal lage.

Ved å benytte opplysningene fra deres medlemmer våger Netflix å satse mye penger på å lage en ny serie, da informasjonen viser at det er mange mennesker som vil like den.

Den beste måten å få sin favorittserie, nye avsnitt eller filmer på streamingtjenesten er derfor å fortsette se på Netflix.4 kommentarer til Netflix: Slik kjøper vi serier og filmer

 1. Cato Hannevig - kl. 14:55, 25-01-2017:

  Hei.
  Hvor skal jeg henvende meg for å tilby en dokumentarfilm til Netflix ?

 2. Svein Hagen - kl. 11:31, 03-10-2017:

  Hei!
  Jeg skulle så sterkt ønske at Netflix Norge kunne vise den spanske serien “The time inbetween” som har stått på Netflix’ repertoar i USA i noen tid.

  Vennlig hilsen Svein

 3. Anonym - kl. 02:01, 08-05-2018:

  Hei få litt flere disney filmer

 4. Kittycat - kl. 12:27, 17-12-2021:

  Kan jeg kjøpe serier eller filmer som går på netfliks?

Skriv kommentar