Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Netflix sliter med å få globale rettigheter til filmer og serier

Date: 17/02/2016 | Ingen kommentarer

netflix-logo4-e1424092429919-300x226Den amerikanske streamingtjenesten Netflix vil gjerne ha det samme utvalget av filmer og serier uansett hvilket land man befinner seg i. Det skal dermed ikke lengre være forskjeller på utvalget i Norge og USA, hvor de som kjent har adgang til langt bedre utvalg av filmer og serier.

Tidligere i år uttalte Ted Sarandos, Chief Content Officer hos Netflix, derfor at streamingtjenesten fremover utelukkende vil inngå globale rettighetsavtaler med filmstudier, og at hvis produsentene ikke var med på den avtalen ville Netflix ikke være interessert i rettighetene.

Det ser derimot ut til at filmstudiene ikke har vært så lette å overtale. Ved en investorkonferanse innrømte Sarandos at det har vært vanskeligere enn forventet. Det skriver The Variety.

”Filmbransjen har i alle år vært vant til å selge rettigheter regionalt, men nå er vi en global innkjøper som gjerne vil kjøpe rettighetene til hele verden og derfor er det stor motstand blant de regionale avdelingene da de er redde for å miste jobbene deres”, forteller Ted Sarandos.

Motstanden får dog ikke Netflix til å skifte kurs og de vil fortsatt utelukkende gå etter globale rettigheter så streamingtjenesten i fremtiden kan tilby de samme filmene og seriene i alle land.

Ted Sarandos uttaler også at streamingtjenesten ikke er interessert i å få rettigheter til nye filmer og serier de først kan vise til deres medlemmer 10 måneder etter at de er blitt utgitt. Netflix vil heller bruke penger på å lage deres eget innhold som dermed kan få premiere med det samme.

Netflix har til hensikt å være online i ca 200 land ved utgangen av 2016, hvilket vil gjøre streamingtjenesten tilgjengelig nesten overalt i verden.Skriv kommentar