Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Netflix snapper rettighetene til spillefilm om massakren på Utøya

Date: 15/09/2017 | Ingen kommentarer

Det er de færreste som ikke husker den skjebnesvangre dagen i 2011 hvor Anders Behring Breivik gikk amok på Utøya og drepte 67 unge mennesker.

Nå har Netflix inngått et samarbeid med den anerkjente amerikanske regissøren Paul Greengrass om å lage en spillefilm som handler om de fryktelige hendelsene.

Dette skriver det amerikanske medie Deadline.

Paul Greengrass er blant annet kjent for Matt Damon-filmene Jason Bourne, The Bourne Supremacy, The Bourne Ultimatum, samt Captain Phillips, der Tom Hanks har hovedrollen.

Til tross for at regissøren er amerikansk vil filmen bli laget med lokale skuespillere og filmen forventes å være på norsk.

Det var den 22. juli 2011 at massakren skjedde, hvor den selverklærte høyreekstremisten Anders Behring Breivik skjøt og drepte 67 deltakere fra arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon, som hadde sommerleir på Utøya, mens ytterligere to mennesker døde under andre omstendigheter. Kort tid i forveien hadde Anders Breivik, ikledd en forfalsket politiuniform, detonert en bombe i Oslo, i området hvor både statsministerens og justisministerens kontorer ligger. I Oslo døde det totalt 8 mennesker.

Filmen, som etter sigende har vært ettertraktet hos flere filmstudio og som Netflix dermed har vært i sterkt konkurranse med, vil ha et budsjett på 20 millioner dollar.

Det er ingen opplysninger om når filmen får premiere på Netflix Norge, men opptakene skal starter i løpet av året.Skriv kommentar