Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Netflix tester ny HTML5 avspiller- Prøv den selv

Date: 18/01/2014 | Ingen kommentarer

Skærmbillede 2014-01-18 kl. 13.18.41I løpet av våren 2013 offentliggjorde Netflix at de overveide å skifte deres Silverlight videoavspiller ut med en som er basert på programmeringsspråket HTML5. Nå viser det seg at Netflix allerede er i gang med å teste en ny HTML5 avspiller som gjør det lettere å se film og serier. Du kan selv teste den nye avspilleren- bare les lenger ned.

En ny HTML5 videoavspiller på Netflix betyr at man ikke lenger trenger å downloade Microsofts’ Silverlight for å kunne streame filmer. Dette er en klar fordel for usikre computerbrukere som er mistenksomme til å downloade og installere forskjellig software. Samtidig har HTML5 teknologien den fordelen at man kan se Netflix direkte på iPad og iPhone uten at det er nødvendig å hente en app. Hertil er det noen browsere som ikke understøtter Silverlight, f.eks Internet Exporer (Metro) i Windows 8. Det er dermed helt naturlig at streamingtjenesten Netflix skifter videoplatform til en som er lettere og tilgjengelig flere steder.

Hvis du har lyst til å benytte deg av den nye HTML5 avspilleren, viser vi deg under hvordan du aktiverer den:

1.Logg inn på Netflix og gå inn på ‘Min konto’.
2.Under punktet for din profil, trykk på ‘Innstillinger for avspilling’.
3.Her skal du velge ‘Bruk HTML5 player i stedet for Silverlight’.

Når du har krysset av dette feltet vil HTML5 avspilleren bli benyttet så lenge filmen understøtter dette. Det er nemlig ikke alt innhold som kan ses i HTML5 enda. Bemerk vennligst at den nye HTML5 avspilleren kun virker når man streamer innhold fra Netflix.no. Hvis du ser på filmer og serier fra din Playstation, Apple TV, Smart TV eller andre platformer, vil du altså ikke oppleve endringer. Under ”Innstillinger for avspilling” kan du for øvrig også endre bildekvaliteten hvis du skulle ha interesse i det.

Les mer om den nye HTML5 avspilleren hos Netflix: Link
Skriv kommentar