Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Netflix vil ekspandere til 200 land

Date: 26/02/2015 | Ingen kommentarer

Foto: Paul Sakuma, Netflix

Foto: Paul Sakuma, Netflix

I det seneste kvartalsregnskapet Netflix forleden offentliggjorde kunne streamingtjenesten melde om en stor fremgang i antallet av medlemmer. Det høye antallet medlemmer er tydeligvis ikke nok for Netflix, som nå avslører at de vil ekspandere kraftig de kommende årene og forventer å være tilgjengelig på alle markeder i løpet av 2 år.

Det er derimot ikke samme utgave av Netflix som vi kjenner fra Norge, som vil bli gjort tilgjengelig. Netflix vil nemlig kun gjøre deres eget innhold tilgjengelig, herunder House of Cards, Orange Is The New Black, Marco Polo osv. Årsaken er at Netflix-seriene er blant noen av de mest populære på streamingtjenesten, samtidig med at de er noen av de billigste, da det koster dyrt å skulle kjøpe rettigheter til nye filmer og serier.

Netflix henviser bl.a til HBO Nordic, som kun tilbyr deres egne serier og klarer seg utmerket her i Norden. Det er samme tilgang som Netflix vil benytte når de skal utvide til resten av verden. Netflix har allerede laget en del originale serier, og mer enn 50 nye filmer og serier kommer innenfor de kommende årene. Streamingtjenesten er dermed i gang med å få et stort utvalg av eget innhold.

Den store globale ekspansjonen vil bety at Netflix vil få det lettere med å innkjøpe rettigheter til filmer og serier, da de lett kan nå ut til mange mennesker. Samtidig gjør det også hele innkjøpsprosessen vedrørende visningsrettigheter enklere, da Netflix kan kjøpe rettigheter ti hele verden i stedet for kun til enkelte land, som er nødvendig på nåværende tidspunkt.Skriv kommentar