Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Netflix vil ha samme utvalg i alle land

Date: 20/06/2015 | Ingen kommentarer

netflix-logo5-300x200Vi i Norge er vant til at den amerikanske utgaven av Netflix byr på et bedre utvalg med flere filmer og serier, men denne forskjellen er snart fortid, i følge Ted Sarandos, Chief Content Officer hos Netflix.

I et nytt intervju til Variety uttaler Sarandos at streamingtjenesten ikke lengre har regionale innkjøps team, som står for å kjøpe rettighetene til filmer og serier til de individuelle territorier. Fremover vil Netflix i forhandlinger med filmstudioene be om de globale rettighetene og hvis ikke filmstudioene er med på den avtalen er streamingtjenesten ikke interessert i rettighetene.

Det nye forhandlingsfokuset kan bety at det i fremtiden vil være de samme filmer og serier på Netflix, uansett hvilket land man befinner seg i. Dermed vil det ikke lengre være forskjeller i utvalget mellom de enkelte land, heriblant Norge og USA.

Sarandos tilføyer at Netflix også heller vil lage egne originale filmer og serier, enn å kjøpe filmstudienes, da deres egne produksjoner gir mest verdi for pengene. Netflix brukte i fjor 21 milliarder kroner på egne produksjoner og har planer om å utgi ikke mindre enn 48 originale filmer og serier i år.

Netflix har til hensikt å være online i ca 200 land ved utgangen av 2016, hvilket vil gjøre at streamingtjenesten er tilgjengelig i nesten hele verden.Skriv kommentar