Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Netflix vurderer muligheten for nedlastning av filmer og serier

Date: 02/06/2016 | Ingen kommentarer

netflix-logo4-e1424092429919Streamingtjenesten Netflix har lenge vært avvisende ovenfor muligheten for deres medlemmer å laste ned filmer og serier, og således få tilgang til disse offline uten tilgang til internett. I det seneste intervjuet med Reed Hastings, CEO for Netflix, avviser han ikke lengre dette like kategorisk og sier at streamingtjenesten nå vurderer funksjonen.

Bakgrunnen for at Netflix nå endrer holdning begrunnes med streamingtjenesten sin globale ekspansjon. Tidligere har argumentet for å ikke ha en offline-funksjon vært at Netflix forventer at internett i løpet av fem år vil utvikles så mye at det er Wifi på de fleste steder. Da vil behovet for å laste ned filmer å serier bli borte. Imidlertid ser at det i de nye land hvor streamingtjenesten skal åpne ikke samme mulighetene for utbygging. Dette innrømmer nå Reed Hastings i et intervju i forbindelse med presentasjonen av siste kvartalsregnskap.

Netflix har i årets første måneder utvidet til 130 nye land hvor flere av disse har en internett teknologi og utbygging av Wifi som ikke er i nærheten av som på våre breddegrader. Det kan derfor gi mening å ha tilby en funksjon for nedlastning i disse landene. Dersom Netflix implementerer en slik funksjon vil den trolig også komme norske Netflix-medlemmer til gode.

Et er endelig bestemt om det blir mulig å laste ned filmer og serier, men nå er i hvert fall ikke Netflix så totalt avvisende ovenfor muligheten som de har vært tidligere.Skriv kommentar