Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Nye tall viser at nordmenn er notorisk serieutro

Date: 14/02/2017 | Ingen kommentarer

Nye tall avslører at norske par ligger på tredjeplass når det gjelder å sniktitte på neste episode av favorittserien sin uten at partneren vet det. Og flesteparten har en plan om å fortsette med det.

Ingen forhold er trygge. I følge en ny undersøkelse som blir publisert i dag, innrømmer 48 prosent av parene som strømmer TV-serier sammen, at de har vært ”utro” mot partneren sin. Men det er ikke helt som du tror.

Definert som det ”å se et TV-program eller en serie før partneren din”, ble serie-utroskap først avdekket i en undersøkelse som ble publisert i USA i 2013. Fire år senere, har serieutroskapen tredoblet seg. Fenomenet har blitt helt vanlig rundt om i verden, og serieutroskapen fortsetter å øke. 59 prosent av norske Netflix-seere forteller at de kommer til å fortsette å være serieutro når de vet at de kommer unna med det. Og når du først har satt i gang med serieutroskapen så er det umulig å slutte: Hele 83 prosent er serieutro gang på gang, og 45 prosent innrømmer at de har vært utro mer enn tre ganger.

I en seriefråtsende verden der det har blitt helt innafor å si: ”Bare én episode til!”, har altså serieutroskap blitt den nye normalen.

Utroskap skjer i hele verden, men omfanget varierer litt fra land til land. I Europa er det mest serieutroskap i Spania der 55 prosent av parene som strømmer sammen, innrømte å ha vært serieutro. Nordmenn kom på sølvplass med 48 prosent mens italienerne fulgte hakk i hæl med 43 prosent. På den andre siden er danskene blant de mest lojale strømmerne i Europa, med 65 prosent som oppgir at de aldri har sett en episode bak ryggen til sine bedre halvdel.

Når det gjelder nordmenn så blir fristelsen til utroskap for stor når American Horror Story, Better Call Saul, Breaking Bad, Orange Is The New Black, Modern Family, How I Met Your Mother og Narcos, dukker opp på skjermen.

De færreste planlegger å være utro – det bare skjer: 68 prosent av serieutroskapen er ikke planlagt. Halvparten (52 prosent) av de spurte svarte at: ”Seriene er så gode at vi følte en ukontrollerbar nytelse ved å fortsette å se”.

Sov med ett øye åpent: 24 prosent av serieutroskapen foregår når den ene parten sovner, men hvorvidt dette faktisk er utroskap eller ei, er en het potet. Halvparten mener nemlig at det ikke teller når den ene parten sovner under en episode.

Det moralske aspektet ved denne typen serieutroskap varierer verden over. Chilenerne synes ikke dette er noe stort problem mens japanerne ser på serieutroskap som utilgivelig. Mange fortsetter utroskapen sin i stillhet: 42 prosent av de serieutro her til lands innrømmer aldri hva de har gjort.

I Norden er par som strømmer sammen ganske mildt stemt når det kommer til serieutroskap. 54 prosent av nordmennene sier at serieutroskap ”ikke er ille i det hele tatt”, mens svensker og dansker ikke nøler når det kommer til dette. Men i Hong Kong derimot, der er det andre boller. I Hong Kong mener 40 prosent at serieutroskap er verre enn å ha en ekte affære!
Skriv kommentar