Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Oscar-vinner instruerer ny Netflix-serie

Date: 26/03/2016 | Ingen kommentarer

tom-mccarthy-spotlight-movie-variety-200x300Den amerikanske instruktøren Tom McCarthy vant for nylig en Oscar for årets beste film og for manuskriptet til det autentiske dramaet Spotlight, som handler om en gruppe journalister som kommer over en ubehagelig sannhet om den katolske kirke. Nå kan Netflix meddele at Tom McCarty vil instruere de to første episodene av den kommende Netflix-serien; 13 Reasons Why, som også produseres av den verdensberømte sangerinnen Selena Gomez.

Selena Gomez og hennes produksjonsselskap kjøpte rettighetene til å filmatisere boken etter å ha lest den i 2010. Selena Gomez vil derfor være producer på 13 Reasons Why, men hun vil ikke selv medvirke i serien.

Utover Spotlight har Tom McCarty også instruert blant annet The Cobbler og The Visitor, samtidig som han har en aktiv karriere som skuespiller hvor han har medvirket i alt fra Meet the Parents til Michael Clayton fra 2007.

Serien, 13 Reasons Why, er basert på Hannah Baker og hennes selvmord. Den skildrer også det livet hennes omgangskrets opplever etter hennes død. I dagene etter selvmordet mottar 13 av hennes venner en video hvor Hannah forteller hvordan vennene hver for seg var årsaken til hennes død og gir de dermed 13 grunner til at hun tok sitt eget liv.

Boken har vært en bestseller siden den utkom i 2007 og er etterfølgende blitt oversatt til ikke mindre enn 35 språk, blant annet norsk.

13 Reasons Why blir på i alt 13 episoder og det forventes at den vil kunne ses på Netflix Norge i løpet av 2017.Skriv kommentar