Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Rykte: Netflix vil ha egne kinoer

Date: 25/05/2018 | Ingen kommentarer

Alle filmene som Netflix produserer eller har kjøpt eksklusive rettigheter til kommer, som kjent, direkte på deres streamingtjeneste, slik at medlemmene kan se dem så raskt som mulig.

En strategi som kinoene har vært lite tilfreds med og som senest har betydd at Netflix er blitt utelukket fra dette års Cannes Film Festival, siden streamingtjenesten har avvist å la sine filmer få kinopremiere før de blir utgitt på Netflix.

Nå skriver imidlertid den amerikanske avisen L.A. Times at Netflix leker med tanken på å kjøpe kinosaler i Los Angeles og New York for å imøtekomme den motstanden som streamingtjenesten har opplevd.

Historien er basert på rykter og Netflix har således ikke lagt inn noe konkret tilbud på kinokjeder, men et slikt trekk vil helt sikkert bli godt mottatt av kinobransjen og filmfestivaler, som inntil nå har satt kjepper i hjulene for Netflix.

Årsaken til at Netflix kan være interessert i å eie egne kinoer er sannsynlig også fordi at en Oscar-nominasjon krever at en gitt film er blitt vist på kino. Netflix har tidligere inngått avtaler med eksisterende kinoer om å ha deres filmer på plakaten en ukes tid, for slik å kunne være berettiget en Oscar-nominasjon.

Netflix har imidlertid ofte gitt uttrykk for kinoers motvilje, som de selvsagt kommer utenom dersom de eier sine egne kinosaler. Dersom ikke filmbransjen og festivaler velger å boikotte alle streamingtjenestens kinoer.Skriv kommentar