Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Se trailerne til den etterlengtede originaldokumentaren Amanda Knox

Date: 10/09/2016 | Ingen kommentarer

amanda-knox-netflix-danmark-dokumentarVar Amanda en kaldblodig morder som brutalt tok livet av romkameraten sin, eller var hun en naiv utvekslingsstudent som ble fanget i et endeløst mareritt? I den originale Netflix-dokumentaren utforsker regissørene Rod Blackhurst (Tribeca Audience-prisvinner for Here Alone) og Brian McGinn (IDA-prisvinner for Chef’s Table) sammen med produsent Mette Heide (Peabody-prisvinner med India’s Daughther) den beryktede saken som skapte overskrifter verden over.

Dokumentarfilmen har verdenspremiere under Toronto International Film Festival 9. september, og blir lansert på Netflix globalt 30. september.

Trailerne viser to helt ulike innfallsvinkler: Believe Her og Suspect Her gir innsikt i medieoppstyret rundt saken, og gir en smakebit på selve filmen hvor hovedkarakterene snakker med egne ord.

Amanda Knox, som ble dømt og frifunnet to ganger for det brutale drapet på den britiske romkameraten sin Meredith Kercher, kom i søkelyset globalt da media konstant foret lesere med hver eneste vri og vending i den nesten tiårige lange saken.

Det er fremdeles mye uenighet rundt det juridiske, og Amanda Knox går lenger enn å diskutere spørsmålet om skyld eller uskyld for å kaste nytt lys på det som har skjedd de siste ni årene. Filmen skifter mellom fortid og nåtid og har en helt unik tilgang til menneskene som var involvert og materiale som aldri før har blitt vist tidligere. I eksklusive intervjuer med Amanda Knox, hennes tidligere medtiltalte ekskjæreste Raffaeke Sikkeciti, den italienske dommeren Giuliano Mignini og Daily Mail-reporter Nick Pisa utforsker dokumentarfilmen den kjente saken fra innsiden og ut.

I den verden hvor appetitten for saftig og spennende nyheter øker – hvilken rolle spiller egentlig vi i hvordan forsidenyheter opprettes og oppfattes? Amanda Knox er en menneskelig historie som ser forbi overskrifter og utforsker forholdet mellom tragedie, rettferdighet og underholdning.
Skriv kommentar