Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Serier, filmer, serier, gjenta: en ny Netflix-rutine

Date: 08/12/2016 | Ingen kommentarer

Frank og Claire. Walt og Jesse. Ost og vin. Noen ting er bedre sammen, og det viser seg at serier og filmer er et av disse parene. I følge en undersøkelse gjort av Netflix, har en ny seertrend dukket opp, der mer enn 30 millioner Netflix-medlemmer fra hele verden legger filmer inn som en del av sine faste serierutiner.

Etter å ha blitt ferdig med en serie, tar de fleste av Netflix-medlemmene (59%) en pause, som vanligvis varer i tre dager, før de begynner på en ny serie. I løpet av den pausen ser over halvparten (61%) en film for å slukke underholdningstørsten, for eksempel ved å se Zoolander etter å ha gjort seg ferdig med Unbreakable Kimmy Schmidt, eller krimkomedien The Big Short etter å ha sett dramakomedien Orange is the New Black.

«I vårt arbeid med å gjøre gode serievalg for våre medlemmer, så vi at filmer spiller en unik rolle i utviklingen av seervanene,» sier Ted Sarandos, Chief Content Officer hos Netflix. «Det er interessant å se at en tredjedel av våre medlemmer har dette mønsteret, og ikke minst hvilke filmer de ser i sammenheng med de enkelte seriene. Mest interessant er kanskje hvordan Netflix-medlemmene utvider hvilken rolle filmen spiller i hvordan de bruker Netflix.»

Når man så globalt på hvilke filmer som oftest fulgte noen av toppseriene i dag, dukket interessante par opp. Etter å ha sett House of Cards, gikk noen medlemmer over til Beast of No Nation, og byttet politikk med krig, men holdt seg til kompromissløse og hensynsløse ledere. Historier som avdekket sosial urettferdighet tok medlemmer fra den gripende Making a Murderer til den sjokkerende The Hunting Ground. Vince Gilligans filmatiske nikk til Tarantino i Breaking Bad gikk ikke upåaktet hen, og medlemmene gikk videre til Pulp Fiction etter at Mr. White gav sitt endelige adjø. Samtidig holdt fans av Gilmore Girls seg til retroreferansene serien er kjent for, ved å velge et gjensyn med klassikere som Breakfast at Tiffany’s og Casablanca.

Medlemmer valgte seg også dokumentarer etter å ha slukt en serie. Etter å ha sett på Narcos, tilfredsstilte seerne sin nysgjerrighet på karteller med Cartel Land og Narco Cultura. Seere av Marvel’s Luke Cage fortsatte sin jakt på rettferdighet med 13TH, mens fans av Black Mirror så de virkelige konsekvensene av teknologi i Hot Girls Wanted. De fleste som så BoJack Horseman gikk rett på stand-up spesialer, men noen tok en pause fra selvdestruktiv adferd med litt selvhjelp fra Tony Robbins: I Am Not Your Guru.

Et unntak fra dette mønsteret gjelder komedier. Når seerne er i humør for en annen rytme på underholdningen, har de en tendens til å velge komedier som sin seriepartner. Dette viser seg spesielt i forbindelse med horrorserier, der de som ser på det skrekkinngytende ofte snur seg mot komedie før de går videre til neste neglebiter. For eksempel gikk fans av Stranger Things til Back to the Future for å roe ned, mens de som så på American Horror Story byttet terror med tenåringsangst i Mean Girls.
Skriv kommentar