Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

To Netflix-serier du MÅ se i sommer – og en sikker vinner

Date: 14/08/2019 | Ingen kommentarer

Netflix produserer kontinuerlig et hav av innhold, og derfor kan det være vanskelig å holde tritt med alle nyhetene. Likevel er det noen serier du ikke kan la gå i glemmeboken.

Vi har sett på noen av de nyeste seriene som selskapet har lagt til i biblioteket sitt (og en litt eldre) – serier som vi synes du er nødt til å få med deg.

Papirhuset

Den spanske suksess-serien som, i alle fall for artikkelforfatteren, gikk under radaren i lang tid. For lang tid, skulle det vise seg. For faktisk var de to første sesongene av “Papirhuset” mye bedre enn forventet, og selv om hele historien foregår på spansk klarte likevel serien, som for øvrig har en mye fetere originaltittel (“La Casa de Papel”), å sluke meg rå. 

For kort tid siden slapp Netflix sesong tre. Etter to sesonger inne i det spanske kongelige myntverk (La Fabrica Nacional de Moneda y Timbre) hvor åtte forbrytere blir styrt av den geniale «El Profesor» på utsiden har Rio, Tokyo, Nairobi og resten av gjengen levd livet i det fri på ulike gjemmesteder på kloden.

“Papirhuset” var kun planlagt i to sesonger, men grunnet seriens enorme popularitet valgte Netflix og skaperen, Alex Pina, å utvide serien med ytterligere én sesong. Om denne lever opp til de to foregående har du selv mulighet til å bedømme på Netflix, alle episodene i sesong tre har vært tilgjengelige siden 19. juli.

When They See Us

Denne miniserien følger delvis i fotsporene til den nye true crime-bølgen som har veltet inn over serietittere de siste årene. “When They See Us” er basert på en sann historie og ble sluppet på Netflix tidligere i sommer. Hvis du enda ikke har fått sett serien, som for øvrig består av fire lengre episoder, anbefales dette på det sterkeste.

«When They See Us» har, i følge dagbladet.no, vakt sterke følelser i USA og er trolig noe av det mektigste du kommer til å se på TV i år og handler om fem unge menn, de såkalte Central Park Five, som i 1989 ble mistenkt og feilaktig dømt for en brutal voldtekt på en kvinnelig mosjonist i Central Park.

Serien retter fokus mot den stadig pågående rasisme-problematikken som pågår i USA og hvordan dette også kommer til uttrykk i det amerikanske rettssystemet. 

«When They See Us» har mottatt flere flotte anmeldelser i løpet av sommeren, blant annet fra aftenposten.no.

Narcos

Du har garantert hørt om Narcos, kanskje har du også sett serien allerede. Hvis kke er det bare å kaste seg over den med det samme.  Serien følger jakten på narkobaronen Pablo Escobar og er noe av det råeste som er laget av TV-serier. De to DEA-agentene Steve Murphy og Javier Peña møter motstand fra alle lag i det kolombianske samfunnet, også landets eget politi.

Escobars og hans menn mottar ikke bare beskyttelse fra “lovens lange arm”, det er også en veldrevet og profesjonell organisasjon som også har støtte i lokalbefolkningen. 

Narcos har blitt ekstremt populær. For eksempel har seriens enorme popularitet gjort at også spillutviklere og nettcasinoer har trykket den til sin bryst. For eksempel kan du laste ned mobilspillet Narcos: Cartel Wars til både Android og iOS eller du kan teste ut NetEnts Narcos-spilleautomat som baserer seg på handlingen i TV-serien. På bonus-no.com kan du finne steder som tilbyr automaten.

Også de to DEA-agentene, Murphy og Peña, har nytt godt av Narcos´ suksess, og de to reiser nå verden rundt for å holde foredrag om hvordan de fanget og drepte Pablo Escobar.
Skriv kommentar