Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Vil Google kjøpe Netflix i 2015?

Date: 19/12/2014 | Ingen kommentarer

google-kjøpe-netflix-300x182Analytikere og eksperter kommer i øyeblikket med deres forutsigelser for 2015 og her spekulerer flere på om streamingtjenesten Netflix vil bli solgt til en teknologi-virksomhet som Google, Yahoo eller Alibaba.

Årsaken til at de nevnte online bedriftene nevnes som potensielle kjøpere er at ingen av de står sterkt på markedet for streaming av film og serier på nettet.

Det engelske analysebyrået CCS Insights forutser helt konkret at hvis Google ikke kjøper Netflix, vil de lansere sin egen filmtjeneste i løpet av neste år.

Netflix har bevist at det er mulig å skape en bæredyktig og god forretning på å vise filmer og serier på nettet og det er dette de større teknologivirksomhetene nå vil være en del av.

Da Netflix ble grunnlagt i 1997 av Reed Hastings var det utelukkende med henblikk på å bli kjøpt opp av Blockbusters. Utleiekjeden hadde derimot ikke lyst å betale de $50 millionene streamingtjenesten kostet på daværende tidspunkt. Historien endte med at Blockbusters måtte gi opp etter en lengre årrekke med fallende salg.

I 2015 er Netflix større enn noensinne med over 50 millioner medlemmer og virksomheten har for tiden en verdi på mer enn $23 milliarder.
Skriv kommentar