Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Netflix bruker milliarder på nytt innhold

Date: 13/02/2014 | 1 kommentar

UnknownNetflix vil bruke 3 mia. dollar på nye filmer og serier til streamingtjenesten det kommende året. Dette fremgår av det seneste regnskapet til Netflix. Utover dette skal det brukes over 6 mia. dollar de neste tre årene på å sikre eksklusive rettigheter til filmer og serier, samt. å utvikle nye programmer som kun kan ses på Netflix.

Konkurransen blant streamingtjenesten har blitt intensivert de siste årene og konkurransen har spesielt blitt større etter at Netflix har oppnådd en betydelig størrelse. Alle streamingtjenestene prøver å inngå eksklusive rettigheter med filmselskapene så de har et utvalg kundene ikke kan finne hos de andre streamingtjenestene og dermed oppnå konkurransefordeler. Den økende konkurransen er blant annet grunnen til at Netflix velger å investere massivt i nye rettighetsavtaler. Konkurransen betyr også at rettighetene er blitt langt dyrere da mange streamingtjenester er ute etter de og filmselskapene derfor kan sette opp prisene.

Den stigende konkurransen er også grunnen til at Netflix har begynt å investere massivt i å utvikle egne tv-programmer og filmer. Netflix uttaler at de i år vil bruke omkring 10% av budsjettet på egenproduksjoner og derfor kan det forventes at streamingtjenesten vil øke investeringen yttligere de kommende årene. Det er allerede blitt annonsert at i løpet av det kommende året kommer det nye sesonger av House of Cards, Orange is the New Black, Derek, Lilyhammer og Hemlock Grove. Utover dette kommer det også et par helt nye originale shows.1 kommentar til Netflix bruker milliarder på nytt innhold

  1. Jan - kl. 11:11, 29-09-2014:

    Når kommer sessong 3 av the walking dead?

Skriv kommentar