Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Netflix-dokumentar nominert til Oscar

Date: 15/02/2015 | Ingen kommentarer

virunga-oscar-netflix-300x300Forleden ble årets Oscar-nomineringer avslørt og her var Netflix-dokumentaren Virunga, om en gruppe modige menneskers kamp for å beskytte Virunga National Park i Kongo, blant de nominerte i kategorien; beste dokumentar.

Virunga, som den amerikanske skuespilleren og filantropen Leonardo DiCaprio har produsert, handler om en gruppe parkbetjente som setter sine liv på spill for å redde Afrikas mest dyrebare nasjonalpark og de truede gorillaene som lever der. Gruppen kjemper for å beskytte parken, som er på UNESCOS verdensarvliste, fra bevæpnede militser, krypskyttere og andre mens et opprør bryter ut.

Netflix kjøpte i fjor de eksklusive rettighetene til Virunga og den fikk premiere på streamingtjenesten i november 2014.

Det er ikke første gang en Netflix-dokumentar er blitt nominert til en Oscar. I fjor var det The Square om protestene på Tahir-plassen fra omstyrtelsen av Hosni Mubarak i 2011 til avsettelsen av Mohammed Morsi i 2013. The Square tapte derimot til dokumentarfilmen Twenty Feet From Stardom.

Ted Sarandos, Chief Content Officer hos Netflix, uttalte i forbindelse med nomineringen; ”Vi er så takknemlige for denne annerkjennelsen av Oscar-akademiet – å motta vår andre nominering på andre året i trekk er spennende”.

Se Virunga på Netflix Norge: Link.
Skriv kommentar