Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Netflix fjerner innhold uten forvarsel

Date: 10/04/2014 | 3 kommentarer

Netflix innhold forsvinner uten varselHar du opplevd at den serien du var du gang med plutselig er forsvunnet fra Netflix? Da er du ikke alene. Flere brukere og medier rapporterer nemlig at Netflix har gjort det enda vanskeligere for deres medlemmer å se når filmer og serier forsvinner fra streamingtjenesten.

Tidligere offentliggjorde Netflix en oversikt over hvilke titler som ville forsvinne innenfor nærmeste fremtid, men etter flere negative artikler og oppmerksomhet valgte Netflix for et års tid siden å fjerne denne oversikten. Streamingtjenesten introduserte imidlertid muligheten for å se utløpsdatoen under de enkelte titlene på Netflix.com og lovet at man ville motta en notifikasjon hvis en film eller serie som var lagt til i ’Min Liste’ skulle forsvinne, men det er altså denne informasjonen Netflix nå har fjernet helt. Det er på nåværende tidspunkt fortsatt mulig å finne utløpsdatoer på enkelte titler, men denne informasjonen blir altså mer og mer begrenset.

Grunnen til at Netflix har fjernet utløpsdatoen er tilsynelatende for at deres medlemmer ikke skal opplevde at utvalget blir mindre og dermed unngå eventuell negativ omtale. Det er imidlertid kjent at Netflix har et dynamisk utvalg og filmer og serier derfor forsvinner for å bli erstattet med nye, men uten informasjoner omkring når titlene forsvinner gjør Netflix det vanskelig for deres medlemmer å vite når de skal se en bestemt tittel før den er borte.

Filmer og serier forsvinner fra streamingtjenesten fordi Netflix oftest inngår avtaler om rettighetene i en begrenset periode. Denne perioden er normalt på 2-3 år, men det kan være særlige tilfeller hvor en tittel kun er tilgjengelig i veldig kort tid. Det har for eksempel vært tilfellet med Ringenes Herre triologien, som kun kunne sees i en viss periode.3 kommentarer til Netflix fjerner innhold uten forvarsel

  1. Frida - kl. 20:11, 02-10-2014:

    Hei! Jeg elsket dauinger serien som gikk på nrksuper for en stund siden. Den har vært på netflix og akkurat når jeg skulle se den så var den ikke der. Vet du om hvorfor de tok den bort eller om den kommer tilbake?

  2. Tyr - kl. 19:24, 20-03-2016:

    Frida….. les…..artikkelen….

  3. Silje - kl. 00:42, 15-04-2017:

    Få tilbake glee!!!!!

Skriv kommentar