Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Utvalget på Netflix USA nærmer seg det norske

Date: 05/10/2016 | 1 kommentar

netflix-logo-2jpg-300x200Det var mange som ble glade når streamingtjenesten Netflix kunngjorde at de ville tilby samme utvalg film og serier i alle land. Flere trodde sannsynligvis at de ville få tilgang til det store utvalget som de har i USA, mens det i realiteten er skjedd noe annet. Antall filmer og serier på den amerikanske Netflix har nemlig stupt de siste årene.

Sagt med andre ord – det er ikke nordmenn som får det amerikanske utvalget, men amerikanerne som får det norske utvalget.

Dette er naturligvis en antakelse for egen regning, men det er en kjensgjerning at utvalget på den amerikanske Netflix hele tiden reduseres. I følge det amerikanske mediet Exstreamist er antallet filmer og serier falt med 40 % de siste fire år. Netflix USA hadde tidligere over 9 000 titler i utvalget, mens det nå er omkring 5 000. I Tyskland er også utvalget skrumpet med ca 15 %. Til sammenligning er det på nåværende tidspunkt omkring 2 000 filmer og serier tilgjengelig på Netflix Norge.

Årsaken til at utvalget de siste år er skrumpet kan naturligvis forklares med streamingtjenesten sin strategi om å utvikle og produsere egne filmer og serier, som House of Cards, Narcos, Stranger Things, Beasts of No Nation mv. Slik kan Netflix tilby noe eksklusivt, i stedet for de samme filmene og seriene som de konkurrerende streamingtjenestene.

Ted Sarandos, Chief Content Officer hos Netflix, har også tidligere uttalt at Netflix heller lager egne originale filmer og serier enn å kjøpe fra filmstudioene. Dette da egne produksjoner gir mest verdi for pengene. I tillegg har samme person uttalt at Netflix i fremtiden kun vil inngå rettighetsavtaler som omfatter alle land, og dersom produsentene ikke er med på dette vil ikke Netflix være interessert i rettighetene. Netflix har tidligere uttalt at produsentene ikke er så lett å overtale og dette er nok også en del av fasiten på hvorfor utvalget har skrumpet de senere årene.

Det vil naturligvis være noen filmer og serier som kun er tilgjengelig i spesifikke land, men det virker som om amerikanerne i fremtiden må belage seg på et mer sparsomt utvalg.1 kommentar til Utvalget på Netflix USA nærmer seg det norske

  1. Mads - kl. 17:51, 08-10-2016:

    Hvorfor finnes ikke flere sesonger av Family Guy på Netflix? Jeg har bare sesong 9, 10, 11, 12 og 13.

Skriv kommentar