Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Netflix skal betale for bruk av internettet i USA

Date: 06/03/2014 | Ingen kommentarer

UnknownDet er ikke noen hemmelighet at streamingtjenesten Netflix bruker en vesentlig del av internettets båndbredde på å kunne vise filmer og serier til deres medlemmer. Undersøkelser har nemlig vist at Netflix til tider har ansvaret for 32 prosent av det samlede internettforbruket i USA.

Internettleverandørene er ikke helt fornøyde med at streamingtjenesten beslaglegger en så stor del av båndbredden og derfor skur de automatisk ned for hastigheten. Netflix har derfor vært nødt til å inngå et samarbeid med den amerikanske internettleverandøren Comcast for å sikre en god Netflix-opplevelse. Det skriver The Wall Street Journal, og tilføyer at samarbeidet ser ut til å bety at Netflix er forpliktet til å betale flere millioner dollars for at filmer og serier kan spilles av fort og problemfritt. Hvis man ønsker å få det beste ut av Netflix, bør man derfor kjøpe internett hos leverandøren Comcast. Opp til inngåelsen av avtalen ble det avslørt at hastigheten til Netflix for kunder hos Comcast var falt med over 25 prosent. Kundene opplevde dermed mange utfall og dårlig bildekvalitet.

Avtalen mellom Netflix og Comcast er meget kontroversiell, da det tilsynelatende ikke lenger betyr at internettet er like tilgjengelig for alle. I fremtiden kan man frykte at alle de store bedriftene betaler for en raskere båndbredde, mens de mindre bedriftene ikke har råd og derfor må leve med en langsommere forbindelse og dermed et dårligere produkt, skriver The Wall Street Journal. En ny film-tjeneste vil for eksempel ha svært vanskelig med å konkurrere på de betingelsene.

Hvem som er skurken i denne avtalen er vanskelig å definere. Netflix vil naturligvis gjerne tilby deres kunder den best mulig opplevelsen og velger derfor å betale for den ekstra båndbredden. Internettleverandøren opplever at streamingtjenesten beslaglegger en stor del av internettet og dermed gjør det treigere for alle. Derfor vil de ha ekstra betaling av Netflix, så de eventuelt kan utbygge deres forbindelse med midler fra streamingtjenesten.

Det er enda ikke inngått noen lignende avtaler i Norge, men hvis tendensen fortsetter i USA kan det godt bli aktuelt. Netflix avviser at den månedlige abonnementsprisen vil stige, men hvis streamingtjenesten i fremtiden er nødt til å betale millioner av kroner til internettleverandørene for å få en god forbindelse er det vanskelig å se hvordan kundene ikke skulle bli påvirket av eventuelle prisstigninger.Skriv kommentar