Følg Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nye filmer og serier på Netflix

Netflix vil innta Frankrike og Tyskland

Date: 12/02/2014 | 2 kommentarer

UnknownNetflix avslørte i forbindelse med offentliggjøringen av seneste kvartalsregnskap at streamingstjenesten planlegger en vesentlig ekspansjon til andre europeiske land i løpet av året. Hvilke land ble ikke opplyst, men kilder hos The Wall Street Journal mener nå å vite at Netflix har planer om å rykke inn på streamingmarkedet i Frankrike og Tyskland.

En lansering av streamingtjenesten i Frankrike skulle visst ikke være uten problemer. Den franske lovgivningen tillater nemlig ikke at streamingtjenester får adgang til filmer tidligere enn 3 år etter kinopremieren, og i tillegg skal alle aktører på filmmarkedet støtte den franske filmproduksjonen økonomisk. Netflix er vissnok i dialog med de franske myndighetene om en minskning av reglene. Hvis Netflix lanseres i Frankrike og Tyskland får de adgang til to svært store markeder med til sammen over 140 mio. innbyggere.

På nåværende tidspunkt tjener Netflix ingen penger på de internasjonale markedene, men underskuddet minker og medlemstallet stiger. Netflix forklarer underskuddet med at streamingtjenesten, ved lansering i nye land, er nødt til å kjøpe rettighetene til film og serier før de har noen medlemmer og derfor er etableringsutgiftene høye.

Streamingtjenesten Netflix er for øyeblikket tilgjengelig i USA, Canada, Sydamerika, Storbritannia, Irland, Holland, Danmark, Finland, Sverige og Norge. Hvis man besøker et land hvor Netflix i utgangspunktet ikke er tilgjengelig er det ikke mulig å se streamingtjenesten. Hvis man for eksempel besøker Tyskland i morgen, er det dermed ikke mulig å se Netflix.2 kommentarer til Netflix vil innta Frankrike og Tyskland

  1. Anna Brit Mork - kl. 08:09, 24-05-2014:

    Betyr dette at jeg pr. idag kan få se franske og tyske filmer dersom jeg melder meg inn på nettflix?

  2. Flixfilmer - kl. 10:56, 24-05-2014:

    Hei! Nei, hvis du melder deg inn i dag vil du kunne se Netflix Norge. Hvis du besøker Tyskland eller Frankrike når Netflix har startet opp i disse landene (i løpet av 2014), vil du da med din norske Netflix kunne se den franske -eller tyske Netflix. Altså ser man Netflix avhengig av hvilket land man befinner seg i.

Skriv kommentar